Víceúčelové hřiště, parkour a skate dokončí přeměnu ,,letňáku”

Lucie Steklá 2020-06-23 10:24:27

Zahájení třetí a poslední etapy revitalizace letního cvičiště závisí na finančních prostředcích radnice.

Louny (lus) Třetí vlna přeměny čeká lounské letní cvičiště. „V rámci třetí etapy by měl být řešen prostor bývalého hřiště na hokejbal a současná plocha se skate překážkami včetně úprav prostoru hlediště. Záměrem je v této části rozšířit multifunkční sportovní areál o další volnočasové aktivity, zejména vybudování víceúčelového hřiště s umělým povrchem na míčové hry, parkourového hřiště a plochu se skate překážkami,“ uvedla vedoucí odboru správy majetku lounské radnice Blanka Sunkovská.

Víceúčelové hřiště s umělým povrchem by mělo soužit především k hraní volejbalu, streetbasketbalu, malé kopané či futsalu, vzniknout má víceúrovňový skatepark, jehož součástí by bylo i jakési jeviště pro případné pořádání menších akcí, dále hřiště na parkour a další prvky jako součást volnočasové plochy. ,,Stávající betonová tribuna v jižní části areálu by měla být dle návrhu odstraněna a na jejím místě by měl vzniknout o poznání mírnější travnatý svah členěný zídkami, který by měl spolu se zmíněným jevištěm ve skateparku vytvořit jakýsi přírodní amfiteátru,“ přiblížila plán přeměny B. Sunkovská.

Vzhledem k tomu, že tato akce je zatím ve fázi zpracování projektové dokumentace, není radnice schopna odhadnout termíny realizace, částku a další podrobnosti. Uskutečnění třetí etapy také závisí na skutečnosti, zda, popř. kdy, bude tato akce zařazena do rozpočtu města. ,,Návrh řešení byl 20. dubna projednávám v komisi investic a rozvoje města, kompletní projektová dokumentace by pak měla být dokončena do 15. srpna a následně bude zažádáno o stavební povolení,“ dodala vedoucí.

Za předchozí etapy revitalizace letního cvičiště, při nichž vzniklo dětské a fotbalové hřiště a byly dokončeny v loňském a před-loňském roce, zaplatilo město celkem 8,8 milionu korun. V roce 2018 na cvičišti vyrostlo hřiště pro menší děti s houpačkami, prolézačkami a dalšími atrakcemi včetně vodních prvků, loni v létě se otevřelo travnaté hřiště na kopanou uprostřed areálu.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video