Lenešice v sobotu odehrají finále Korona Cupu, Dobroměřice hrají o třetí místo

Lucie Steklá 2020-06-26 14:16:31

Sobota nabídne fotbalovou podívanou na hřištích v Lenešicích i Dobroměřicích. Lenešice v boji o vítězství turnaje Krajského fotbalového svazu Ústeckého kraje přivítají dorostence z Chomutova, Dobroměřice v boji o třetí místo přivítají Blažim.

FINÁLE KORONA CUPU

SOBOTA 27. ČERVNA, 17 HODIN, HŘIŠTĚ LENEŠICE

Lenešice - Chomutov U19

UTKÁNÍ O TŘETÍ MÍSTO KORONA CUPU

SOBOTA 27. ČERVNA, 16 HODIN, HŘIŠTĚ DOBROMĚŘICE

Dobroměřice - Blažim 


Lenešice do finále postoupily po výhře nad Dobroměřicemi minulou sobotu. Viz článek níže:

Do finále Korona Cupu postupují Lenešice

Po penaltovém rozstřelu zvítězily na hřišti Dobroměřic, které zvítězily v základní skupině turnaje

Dobroměřice (lus) Mezivesnické derby v němž byli domácí fotbalisté favority, neproměněné gólové příležitosti, s blížícím se koncem utkání více a více vyhecované, jedna červená karta a nakonec radost týmu hostí, kteří po nerozhodném skóre po základní hrací době zvítězili v penaltovém rozstřelu. Takové bylo semifinálové utkání Korona Cupu mezi Dobroměřice-mi a Lenešicemi. Druhým finalistou turnaje Ústeckého fotbalového svazu jsou mladíci z Chomutova, kteří si poradili s Blažimí. Finále a utkání o třetí místo se hraje tento víkend.

V duelu sousedících obcí Dobroměřice a Lenešice byl před začátkem utkání favorit jasný, a to domácí, kteří bez zaváhání vy-hráli základní skupinu Korona Cupu, navíc hrají krajský přebor, tedy o dvě soutěže výše než soupeř z Lenešic. Možná hosté do utkání dali více srdíčka, možná jen prostě vítězství chtěli více, možná měli více štěstí. Tak nebo tak, z postupu do finále turnaje se radovali fotbalisté Lenešic.

Utkání domácí zahájili náporem, ale bez úspěchu. Diváci viděli jen jednu větší šanci, ale bez přesného zakončení. Zadní řady ho-stů hlídal zkušený Petr Fiřt (dříve hráč Loun). Do kabin šli hráči za bezbrankové remízy. Hru domácích ve druhé půli oživili Matyáš a Lazarik. A hned po pěti odehraných minutách Dobroměřice vstřelily bran-ku. Vedení ale dlouho neudržely, neboť Lenešice za pět minut z rychlého protiútoku vyrovnaly. S blížící se poslední dvacetiminutovkou utkání byla na hřišti znát nervozita, zápas byl vyhecovaný, nechyběla řada soubojů a faulů. V 71. minutě poslal rozhodčí po druhé žluté kartě do kabin lenešického Krebse.

Žádnou větší gólovou příležitost poslední minuty nepřinesly, v devadesáté tak hlavní sudí pískl konec utkání, načež se včetně čárových rozhodčí odebral do šatny. Hráči obou týmů zůstali na hrací ploše. Jednalo se totiž o semifinálové utkání, z něhož musel být znám vítěz, a tak se upozornění pořadatelů rozhodčí na trávník vrátili. Následovaly tedy penalty.

Penaltový rozstřel začínali hosté. A hned první z nich Kincl byl úspěšný. Za domácí jako první střílel kapitán Reh, jeho střelu ale brankář hostí vyrazil a Lenešice šly do vedení. I další lenešičtí střelci Petříček, Hudec, Fiřt a Nový byli úspěšní, z domácích penaltu proměnili Kočka, Mistoler a Lazarik. Do finále Korona Cupu po penaltovém roz-střelu překvapivě postupují fotbalisté Lenešic (B. třída).

Ve finále lenešické hráče čeká tým mladíků z Chomutova (divize dorostu). Ti v semifinálovém utkání porazili Blažim 1:2, když utkání po remizovém poločase rozhodl dvacet minut před koncem Frič.

Semifinále Korona Cupu nabídlo derby Dobroměřic s Lenešicemi. O postup do finále turnaje Ústeckého krajského fotbalového svazu se poprali minulou sobotu fotbalisté Dobroměřic (krajský přebor, na snímku v modrých dresech), kteří na domácím trávníku přivítali Lenešice (B třída, v červených dresech). Ač šli domácí do utkání jako favorité coby vítěz základní skupiny, svému soupeři nakonec podlehli po penaltovém rozstřelu. Finále Korona Cupu si tak zahrají tento víkend Lenešice. Foto: Lucie Steklá


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video