Sociální a bytová komise porcovala medvěda

Jarka Cibulková 2012-04-17 08:13:00

Louny – O celkovou částku 150 tisíc korun jsou bohatší některé spolky a sdružení na Lounsku, jež spadají do sociální sféry. Největší částky ve výši 27 500 Kč poputují Občanskému sdružení návraty, které je využije na zajištění podpory rodin s dětmi, a OS Centrum služeb pro zdravotně postižené občany v Lounech. Na projekt „Kdo si hraje, nezlobí je připraveno pro OS Pomoc bližnímu v Lounech 25 tisíc korun. 

Z toho 20 000 Kč půjde na úhradu nájemného, zbytek pak na setkávání a vzdělávání seniorů. Na nájem a energii dostane podporu i Občanské sdružení Puclík v Lounech v částce 10 tisíc, stejná částka bude použita i na zabezpečení chodu a provozu RC. Svazu diabetiků poputuje 15 tisíc, dva tisíce na rehabilitační cvičení a plavání v bazénu, zbytek pak na dopravu na sedmidenní edukačně preventivní pobyt. Po deseti tisících putuje i do OS Most k naději Most (poskytování telefonní krizové intervence a poradenství), Svazu tělesně postižených v ČR v Lounech (Senior TAXI) a OS Mosty v Mostě na sociálně aktivizační služby pro rodinu s dětmi.
Šest žádostí ovšem radní zamítli, většinou se jednalo o domovy seniorů, které nevykonávají činnost na území města Loun. Mezi neúspěšnými žadateli byl i Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR v Lounech. Ten ale podal svůj návrh po termínu a ještě nesplňoval předepsané náležitosti.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video