Pátrání po Janě Paurové pokračuje. Žena zmizela před sedmi lety

Lucie Steklá 2020-08-12 13:44:00

Kriminalisté se vrátili ,,na místo činu". Ve Slavětíně opět pátrají po matce čtyř dětí, která zmizela před sedmi lety. V úterý v pátrání po pohřešované Janě Paurové pokračovali kriminalisté z týmu Tempus, který se zabývá starými neobjasněnými případy. Rodina ženu pohřešuje od února roku 2013.

Do Slavětína dorazili hasiči ze Záchranného útvaru v Hlučíně, a to nejen s ženijním nářadím, sbíječkou, či vrtačkou, ale také se smykem řízeným nakladačem UNC. 

Podle informací serveru tydenikpolicie.cz kriminalistům dorazili na pomoc také čtyři pražští policejní psovodi se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání lidských těl. Pomáhali jim rovněž kriminalisté z místního územního odboru. Okolí domu zajišťovali, stejně jako v pondělí, policisté z ústecké Speciální pořádkové jednotky.  

https://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=12210204130407

Pátrání probíhalo u domu, ve kterém pohřešovaná žena před svým zmizením žila. Kriminalisté na místě zůstali až do večerních hodin. Po odkrytí jisté vrstvy materiálu vždy přišli na řadu psovodi se psy. V průběhu dne byl na místo povolán také fekální vůz, který pomohl odčerpat pravděpodobně jímku.

V pátrání budou kriminalisté i nadále pokračovat.

pátrání po Janě Paurové ve Slavětíně

Do domu, ve kterém žena žila, se po letech vrátili kriminalisté již v pondělí 10. srpna. Vše začalo během pondělního dne, kdy okolí domu zajistili a střežili policisté z ústecké Speciální pořádkové jednotky.  Odpoledne pak k domu dorazili kriminalisté, včetně kriminalistického technika. Na pomoc jim dorazil policejní psovod, ale také lounští profesionální hasiči, či hasiči ze Záchranného útvaru HZS ČR z Hlučína. 

Co přesně se na pozemku u domu dělo policie nechce z taktických důvodů blíže komentovat. Stále však platí, že kriminalisté pátrají po pohřešované Janě Paurové.  Policejní mluvčí Kateřina Rendlová uvedla, že na několika místech na Lounsku probíhaly úkony trestního řízení, vztahujícího se k trestné činnosti spáchané v minulosti.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video