V Blšanech někdo ukradl ceduli, pak byla na bleším trhu v Praze

Alla Želinská 2020-08-13 10:21:00

Tabuli s erbem města odcizil neznámý pachatel na počátku léta z fasády budovy radnice v Blšanech. Později ji údajně někdo zahlédl, že ji nějací kupci nabízejí na bleším trhu v Praze. Obecní úřad se v této věci obrátil na policii.

„Ceduli jsme měli u vchodu do radnice a zmizela během června. Později nás pak kontaktoval jeden občan s tím, že mu volal kamarád, že tu ceduli viděl v Praze na nějakém bleším trhu. Poslal mu i fotografii, ukazující, že tam ta cedule je. Fotku jsem viděla a skutečně to byla naše cedule, navíc na té fotografii byl vidět i ten prodávající, takže jsme věc předali policii,“ sdělila starostka Blšan Dagmar Břehovská.  

Škoda podle ní není vysoká, podobná cedule se dá pořídit do pěti tisíc korun. Obec má svůj majetek i pojištěný. „Spíš jde, jak se říká, o princip – je těžko pochopitelné, že někdo něco takového vůbec udělá. Nevím, jestli něco podobného se tady někdy v minulosti stalo. Já si to nepamatuji. Zřejmě se na tyto krádeže a následné prodeje specializuje nějaká skupinka lidí. Bylo vidět i z těch fotek, že tam nabízejí ke koupi víc takových cedulí, názvy ulic a podobně. Uvidíme, jestli se policii podaří naši tabuli ještě najít,“ dodala starostka.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video