Žáci vytáhli do boje za osud školství

Veronika Salášková 2012-04-23 00:01:00

Žatecko – Podpořit petici za záchranu českého regionálního školství známou též pod jménem Rakovnická výzva se rozhodla i Základní škola Měcholupy. Její žáci s petičními archy obešli na konci měsíce března nejen obec Měcholupy, v níž se škola nalézá, ale i okolní obce, odkud děti do školy dojíždějí – Libořice, Železnou, Želeč, Deštnici a Velkou Černoc. Od jejich obyvatel se jim podařilo získat celkem přes 400 podpisů, které následně vedení školy odeslalo petičnímu výboru do Nového Strašecí.

Jedním z iniciátorů Rakovnické výzvy, která se přerodila v petici probíhající na celém území České republiky, je stínový ministr školství Marcel Chládek, který je také senátorem za okresy Louny a Rakovník. Petice je reakcí na reformy regionálního školství, které připravuje ministr školství Josef Dobeš. Pokud by byly uvedeny do praxe, zaniklo by díky nim jen v okrese Louny přibližně 70 – 80% všech základních škol. To by se s velkou pravděpodobností negativně odrazilo i na osídlení vesnic a řadě dalších faktorů.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video