Úvod   /   Zprávy   /   Referendum bude v pátek

Referendum bude v pátek

Jan Vnouček 2012-04-26 16:21:00

Lubenec – Referendum v Lubenci ohledně geologického průzkumu k jadernému úložišti si přeje 474 občanů. Tolik podpisů se ve stanovené lhůtě podařilo sesbírat přípravnému výboru k místnímu referendu. Je to zhruba o stovku více, než bylo třeba. Zákonné podmínky tak byly beze zybtku splněny a obecní úřad je povinen referendum vyhlásit na nejbližším zasedání zastupitelstva.

„Návrh na referendum je tím kompletní. Všechny podpisy jsou v pořádku. Na základě toho referendum vyhlásíme na nejbližším zastupitelstvu. Počítám, že bude v polovině června,“ sdělil starosta Bohumil Peterka.
On sám s ním podle vlastních slov problém nemá. „Od vyhlášení musí referendum proběhnout do devadesáti dnů. Stanovíme tedy přesný termín. Bude to asi nějaký pátek v čase od 8 do 20 hodin, aby se stihli lidi vrátit z práce a studenti ze školy a mohl hlasovat každý, kdo chce,“ předjímal další postup.
Snaha kritiků podmíněného souhlasného stanoviska obecního zastupitelstva s průzkumnými pracemi tak bylo korunováno úspěchem. Přípravný výbor se zmocněnkyní Janou Michalcovou totiž navrhl své referendum dříve, než ho stihlo vyhlásit zastupitelstvo. Mohl do něj tedy prosadit otázku podle svých představ.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video