Města určila školy, které budou zajišťovat nezbytnou péči

Redakce 2020-10-14 08:51:00

Chomutovsko, Lounsko - Školy budou sloužit pro děti, jejichž rodiče jsou zaměstnanci bezpečnostních sborů, obecní policie, poskytovatelů zdravotních služeb, orgánů ochrany veřejného zdraví a další zaměstnanci v sociálních službách, sociální pracovníci zařazení k výkonu sociální práce na krajských a obecních úřadech, sociální pracovníci a další odborní pracovníci vykonávající v rámci sociálně-právní ochrany dětí, příslušníky ozbrojených sil nebo pedagogickými nebo nepedagogickými pracovníky určené školy nebo školského zařízení.

Nezbytnou péči pro děti z Chomutova a přilehlých obcí ORP bude po dobu nouzového stavu zajišťovat Základní škola Chomutov, Školní 1480.  „Pro nás všechny je naprosto nezbytné, aby byl zajištěn neomezený chod zdravotnických zařízení a všech složek integrovaného záchranného systému. Proto pro děti zaměstnanců těchto zařízení zřizujeme od středy 14. října školu,“ řekl náměstek primátora statutárního města Chomutova Milan Märc a dodal, že péče o děti do deseti let bude zajištěna v čase 6.00 – 18.30 hodin v budově školy v ulici Beethovenova. V případě zájmu mohou rodiče kontaktovat ředitelku školy Mgr. Vlastu Markovou na telefonním čísle 603 433 790.

Mateřské školy sice zůstávají v plném provozu, ale i přesto město nabízí pro výše uvedené zaměstnance možnost prodloužení provozní doby v Mateřské škole Palackého 4057, která zůstane otevřena až do 18.30 hodin. V případě zájmu mohou kontaktovat zaměstnanci chomutovského IZS ředitelku Mateřské školy Chomutov Bc. Elišku Smetanovou na telefonním čísle 702 224 111. V obou případech musí rodiče doložit potvrzení od zaměstnavatele. 

Určeným školským zařízením s účinností od 14. října v Lounech je Základní škola a Mateřská škola Kpt. Otakara Jaroše.

Péče o děti bude vykonávána ve skupinách po nejvýše 30 dětech. ,,Děti výše zmíněných zákonných zástupců budou do školského zařízení přijaty na základě předem oznámené přítomnosti dítěte.  V případě oznámení o nástupu dítěte po 7. hodině ranní nebude možné zajistit stravu na tento den," informoval lounský starosta Pavel Janda.  Žádost mohou rodiče zasílat na emailovou adresu: 3zslouny@3zslouny.cz.

ZŠ Jižní v Žatci patří ke školám, které jsou v Ústeckém kraji určené k vykonávání péče o děti ve věku od 3 do 10 let zákonných zástupců, kteří pracují ve zdravotnictví či složkách IZS. Podrobnosti rodiče najdou na webu školy zsjihwz.cz

V Podbořanech je určenou školou Základní škola Podbořany, Husova 276 (​​​​​​​ředitelka: Mgr. Jana ŠIPOŠOVÁ, tel. 605 746 576, e-mail: reditelka@1zs.podborany.cz) a školkou ​​Mateřská škola Podbořany, Hlubanská 321 (ředitelka: Iveta HARAGOVÁ, tel. 415 214 653, e-mail: ms.hubanska@tiscali.cz).

Více informací najdete na webu Ústeckého kraje. 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video