Markvarec oslavil 600. výročí od první zmínky

Lucie Steklá 2020-10-14 19:56:00

Oslavy jubilea vesnička připravila na poslední zářijovou neděli. Původní květnový termín totiž odložila epidemie koronaviru.

 Celodenní nedělní program zahájila vernisáž výstavy fotografií v budově bývalé školy. Půl hodiny po poledni se před budovou školy uskutečnilo focení rodáků obce, poté proběhla u kapličky bohoslužba. Před zahájením průvodu proběhlo odhalení panoramatu na okraji obce, které nabízí pohled na kopce Českého středohoří. Během průvodu (na horním snímku) byla odhalena nová informační tabule na návsi (na snímku dole), položeny věnce u pomníku. Odpolední program zahájilo vystoupení Rakovnických ostrostřelců, které se uskutečnilo u tamního rybníka.

Poslední částí programu byl křest publikace o Markvarci, na nějž navázala přednáška o historii a zajímavostech obce. Oslavy šestistého výročí Markvarce zakončila volná zábava spolu s živou hudbou v podání kapely Zase spolu od osmé večerní. Návštěvníci si mohli zakoupit upomínkové předměty s logem oslav obce. Oslavy pořádal ČČK Markvarec a osadní výbor Markvarec za podpory obce Hřivice. 

Fotogalerie

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video