Po výhře nad Olympií Louny prohrály v Neratovicích. Utkání opět rozhodla penalta

Lucie Steklá 2020-10-14 19:08:00

Proti týmu bylo během osmi podzimních utkání odpískáno již pět penalt.

Louny, Neratovice (kud) Do utkání v Neratovicích šlo mužstvo Loun ve stejné sestavě, která před týdnem porazila Březovou. A také se záměrem poctivě a zodpovědně bránit a s úkolem podnikat rychlé protiútoky. 

,,Na mokrém terénu se nám spíše dařilo poctivé bránění. Po získání míče nám v počátečních minutách nevycházela kombinace, byli jsme nepřesní a domácí příliš v obraně nezaměstnávali. Přibližně po patná-cti minutách hry, po standardní situaci, domácí nastřelili hlavou břevno Pokorného branky. To nás možná probralo a nastartovalo k daleko lepší a také nebezpečnější útočné aktivitě,“ řekl k utkání trenér Loun Zdeněk Kudela. Louny lépe kombinovaly a byly nebezpečné. Do šancí se postupně dostávali Zícha s Lukešem, Honza Lukeš také po moc hezké útočné individuální akci trefil břevno domácí branky. Po půlhodině hry pak pro zranění ze hry odstoupil Lesniak. ,,Přeskupili jsme sestavu a nadále hráli s domácími vcelku vyrovnanou partii. Neratovice byly opticky častěji u míče, ale my jsme je vůbec nepouštěli do šancí,“ dodal

Dvacet minut druhého poločasu byly Louny lepším a útočnějším celkem. Měly několik hezkých a nebezpečných gólových náznaků. Ovšem obrovitou šanci měl dorostenec Jakub Záhoř, který šel do hry za zraněného kapitána Fiřta. Po vynikajícím úniku Lukeše s Kafkou dostal míč před bránu Neratovic. Ovšem úplně osamocen poslal míč těsně vedle pravé tyče zkoprnělého domácího brankáře Dědka. To byl možná rozhodující moment zápasu. V závěrečných minutách rozhodčí Kožár neodpískal sražení Trupa před domácí brankou a po běžném souboji Vávry s domácím útočníkem zpětně dopískal pokutový kop, když domácí hráč zakončoval a jeho prudkou střelu Pokorný kryl.  ,,Prohráli jsme opět jako v Chomutově z pokutového kopu. V osmi odehraných podzimních mistrovských střetnutích bylo proti našemu týmu nařízeno pět penalt,“ uzavřel trenér Loun. 

Neratovice-Byškovice - Louny 1: 0 (0: 0)

Sestava: Pokorný - Vávra, Fiřt (68. Záhoř), Vokurka, Kányai - Lukeš, Sulovský (65. Zerner), Zícha, Trup - Lesniak (27. Kafka) - Schwendt. ŽK: 49.Trup,72.Schwendt.


Utkání o týden dříve dopadlo pro Louny o poznání lépe.

Konečně výhra! Tak si mohli oddechnout hráči FK Louny, kteří v posledních čtyřech utkání nezískali do divizní tabulky ani bod. Navíc od trenéra za výkon v posledních dvou zápasech slyšeli jen negativní hodnocení. V nedělním domácím utkání, které se již hrálo bez diváků, už Louny naplno bodovaly. Jejich soupeř Olympie Březová, do té doby poslední tým tabulky s jediným bodem neuspěl ani posedmé. Louny vyhrály 6:1. Louny se vedení ujaly navíc hned po úvodním hvizdu a v dobrém výkonu pokračovaly po celé utkání.  

V polovině podzimní sezony jsou Louny na jedenácté příčce s osmi body. Konec tabulky ale tomuto bodovému zisku není až tak vzdálený a pro klidné přezimování by týmu ještě několik bodů do tabulky slušelo. K dalšímu zápasu jedou Louny do Neratovic, doma za dva týdny přivítají Aritmu Praha. Také toto utkání se ještě odehraje bez diváků. Na domácí utkání by se fanouškové mohli podívat až 1. listopadu, kdy Louny hostí již od 14 hodin Českou Lípu.

FK Louny: Pokorný (73. Klíma) – Fiřt, Vokurka, Vávra – Kányai, Zícha, Trup (67. Kafka), Sulovský (73. Zerner), Lukeš (83. Záhoř) – Lesniak, Schwendt (83. Šíma).


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video