Jiří Henc obhájil post krajského starosty dobrovolných hasičů

Lucie Steklá 2020-10-22 14:38:00

Zasedání Krajského sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústeckého kraje se uskutečnilo první říjnovou neděli v Kulturním domě v Dobroměřicích.

Starostové sedmi okresních sdružení hasičů z kraje, zástupci odborných rad a hosté se sešli, aby zhodnotili uplynulý hasičský rok, který byl kvůli koronaviru ochuzen o několik hasičských soutěží.

Starosta krajského sdružení Jiří Henc mimo jiné pochválil spolupráci dobrovolných hasičů s hasiči profesionálními i s Ústeckým krajem, který hasiče dlouhodobě podporuje. ,,Děkuji odborným radám, které během každého roku udělají mnoho práce a jejich činnost je kladně hodnocena. Jsem rád, že stát i společnost si uvědomuje, je dobrovolných hasičů je zapotřebí,“ řekl J. Henc.

Součástí setkání byla také volba starosty, jeho zástupců, výkonného výboru a odborných rad na další pětileté období. Ve veřejné volbě, která měla jen jednoho kandidáta, svůj post J. Henc, který do letošního roku vykonával také funkci starosty Okresního sdružení hasičů Louny, obhájil. ,,Děkuji vám za znovuzvolení a důvěru. Věřím, že budeme společně tvořit kolektiv, který se na sebe může spolehnout,“ řekl po znovuzvolení starosta Krajského sdružení Ústeckého kraje. Jeho náměstky byli v tajné volbě zvoleni Tomáš Mikšovský (OSH Ústí nad Labem) a Viera Nejedlá (OSH Teplice).

Dobrovolných hasičů v Ústeckém kraji bezmála deset tisíc, z toho tři tisíce žen. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video