Vydezinfikováno, dvě školky v Lounech se otevírají, koronavir se objevil i v MŠ Šafaříkova a Slavětín

Jarka Cibulková 2020-11-05 15:59:00

Lounsko (caj) Od středy 4. listopadu se opět otevřely dveře Mateřské školy Kpt. Nálepky v Lounech. Důvodem uzavření byl výskyt nákazy koronavirem. Obdobné to bylo i u dalšího předškolního zařízení v Lounech – mateřské školy V Domcích. Ta je otevřena o mezeném provozu od čtvrtka 5. listopadu. Pozitivní zprávu vystřídalo ovšem další uzavření, tentokrát nákazu Covid-19 hlásí Mateřská škola Šafaříkova v Lounech. „Na základě rozhodnutí Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje je naše mateřská škola od pátku 6. 11. 2020 uzavřená kvůli nákaze Covid-19. O otevření školky vás budeme informovat pomocí webových stránek školy,“ napsala na webové stránky ředitelka Lenka Kučerová.


„Byla provedena dezinfekce všech prostor – tříd, šaten, kanceláří a dalších, tímto děkujeme společnosti Marius Pedersen za sponzorský dar. Od středy 4. listopadu bude škola opět otevřena v běžném časovém režimu od 6 do 16 hodin. Žádáme rodiče o dodržení všech pravidel: 3xR (ruce, roušky, rozestupy), u vchodu použijte dezinfekci, do šatny vstupujte jen do počtu dvou osob. Děti odvádějte do tříd průběžně, ne těsně před osmou hodinou, kdy dochází k velké kumulaci osob v malém prostoru. Při vyzvedávání dětí po obědě vyčkejte na chodbě s dodržením rozestupů,“ napsala ředitelka mateřské školy Kpt. Nálepky Kamila Tišáková. Ta byla uzavřena od 20. října, o šest dní později ji následovala MŠ V Domcích.

Mateřinka V Domcích ovšem funguje od čtvrtka v omezeném provozu. „Třída Žabiček bude uzavřena. Děti z této třídy, které nemají nařízenou karanténu, nebo byl jejich test negativní a přijdou do mateřské školy, budou spojeny ve třídě Šnečků a Rybiček,“ informují webové stránky školky.

Na rodiče apeloval i starosta Loun Pavel Janda. Vyzval je, aby ti, kteří mají možnost si děti nechat doma, tak učinili.

„Mateřské školy v Lounech v současné době nechceme a nebudeme zavírat, chceme je zachovat v provozu bez omezení, jelikož si dobře uvědomujeme, jak důležitá služba to pro řadu lidí je. Stejně tak víme, v jak náročných podmínkách pracují pedagogové i další zaměstnanci. Proto bych rád požádal rodiče, kteří mají možnost zůstat v této složité chvíli s dětmi doma, aby tak učinili. Podají tak pomocnou ruku provozu školek v Lounech,“ stojí v dopisu lounského starosty Pavla Jandy, který byl určen všem rodičům dětí, navštěvující mateřské školy na území města.

Rozhodnutí je na samotných rodičích. „Rádi bychom, aby provoz mateřské školy byl v budoucnu již bez omezení. Situace je bohužel vážná a předpokladem k jejímu zvládnutí je osobní zodpovědnost každého. Děti, kterým byla nařízena karanténa, se prokážou negativním testem na nemoc Covid-19 (SMS zpráva, výsledkový list). V případě, že se z jakéhokoliv důvodu nestihl provést test k vyloučení nákazy v deseti dnech od kontaktu, pak je karanténa nikoli 10 dní, ale 14 dní (do 6. 11. 2020 včetně),“ upozornila ředitelka MŠ V Domcích Lenka Fárová.

Nákazou si prošla i Mateřská škola v Zeměchách, pozitivní test na Covid-19 měl jeden ze zaměstnanců. „Naše školka je od úterý 3. listopadu opět otevřena. Prozatím v polodenním režimu. Prosíme, dbejte na bezpečnost svou i svých dětí!,“ napsala ředitelka školy Kateřina Krtičková. Nařízením Krajské hygienické stanice se uzavřela i Mateřská škola ve Slavětíně nad Ohří. Sem míří odborná firma, aby provedla plošnou dezinfekci.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video