Advent v nemocnici: klienti sociálních služeb zdobí stromeček, vzpomínají a sledují pohádky

Lucie Steklá 2020-12-21 18:48:00

Louny (lus, mil) Epidemie koronaviru ovlivňuje celý rok život v celé republice, ale také ve světě. Kvůli koronaviru je jiný i letošní advent. Personál Nemocnice Louny se i přesto snaží, aby klientům sociální služby připravil ty nejkrásnější Vánoce. V nemocnici zůstanou i v období vánočních svátků zhruba čtyři desítky klientů sociální služby.


Nejen období adventu, ale vůbec celá váno-ční atmosféra se v porovnání s předchozími léty liší. „Mikuláš se svou družinou však naše klienty navštívil i v letošním roce. Každý klient byl obdarován malou sladkou pozorností a zájemci se mohli s Mikulášem a jeho doprovodem i vyfotit. Fotografie byla následně zájemcům předána,“ vzpomíná na počátek adventního období Jana Hendrychová, sociální pracovnice Nemocnice Louny. Jak dodala, každoroční dětská vystoupení a bohužel ani tradiční vystoupení lounských skautů se letos kvůli nutným epidemiologickým opatřením neuskuteční. Předvánoční atmosféru se pokusí klientům vynahradit samotný personál.

„Adventní čas bude probíhat v duchu společného poslechu vánočních písní, voňavého čaje a kávy a samozřejmě sledováním pohádkových příběhů. Věříme, že i tak prožijeme předvánoční období v příjemné po-hodě, atmosféra bude sváteční a svátky si užijeme. Vánoční stromeček tento rok naší nemocnici darovaly Lesy ČR v rámci projektu Stromky do nemocnic, za což jim patří velký dík,“ pokračuje dále Jana Hendrychová. Podle ní se klienti sešli u společného zdobení stromečku a jeho slavnostního rozsvícení. Klienti i personál nemocnice si připomenou vánoční zvyky a společně zavzpomínají na to, jak zažívali atmosféru Vánoc ve svém dětství.

„Na Štědrý den využije sociálních služeb zhruba čtyřicet klientů. V současné době máme 36 klientů, ale dá se předpokládat, že ještě v průběhu prosince se oddělení naplní,“ doplňuje Jana Hendrychová. Jak dále upřesňuje, také letos připraví nemocnice pro klienty bohaté štědrovečerní menu. Na snídani si budou moci pochutnat na vánoční štole a ovoci. K obědu bude krůtí roláda s bylinkami s dušenou rýží a na večeři bude smažené rybí filé a chybět nemůže ani tradiční bramborový salát.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video