Rodina Vojtíška Solčanského: Děkujeme za krásný dárek!

Alla Želinská 2021-01-13 23:17:00

Každý rok přispívají klienti a pracovnice Pečovatelské služby Vojtíkovi Solčanskému z Podbořan na různé účely pro potřebu zlepšení života. Většinou je to finanční dar v řadu tisíců korun. Rok 2020 nebyl výjimkou, i když kvůli době covidové k předání došlo na poslední chvíli a s minimem účastníků.

Poslední prosincový den vedoucí podbořanské pečovatelské služby Ivana Sýkorová předala Kateřině a Františkovi Solčanským, kteří dorazili se synkem v kočárku, měšec s finančním obnosem. „Klienti se sami připomněli a vybrali mezi sebou peníze. K tomu přispěly i všechny pečovatelky. Je to něco málo přes 3000 Kč. Ať se vám daří a Vojtíšek ať si užije nového kočárku, na nějž jsme rádi přispěli. Věříme, že bude líp,“ popřála Ivana Sýkorová rodičům Vojty s tím, že si váží jejich péče o zkvalitnění života dnes již šestiletého Vojty a obdivuje, s jakou láskou a vírou v lepší budoucnost přistupují k onemocnění synka. Vojtíšek se narodil v dubnu 2014 jako zdravé dítě. V únoru 2016 ho postihla vážná nemoc – herpetická meningoencefalitida. 

Rehabilitace a nový kočárek je nyní hlavní cíl Solčanských. Jenom kočárek stojí cca 130 000 korun. Vojta roste jako z vody a do původního kočárku se již pomalu nevejde.

„Bylo to moc krásné, přesto že krátké setkání. Jsou to všichni úžasní lidé, kteří na nás stále myslí a drží nám palečky. Patří jim naše velké díky a také velký obdiv, objetí a úcta,“ vzkázala za celou rodinu Kateřina Solčanská. I touto cestou děkují za všechny příspěvky pro Vojtíška: „Chceme poděkovat paní magistře Věře Šperglové, panu Leo Peterkovi a pak samozřejmě všem z pečovatelské služby, v neposlední řadě pak také ostatním lidičkám, co přispěli ve sbírce na nový trůn pro Vojtíška. Díky všem jsme mohli zaplatit doplatek 38 160 Kč za vozík a ještě nám zbyde i na další rehabilitační program Reha Motion v Klimkovicích. Tam bychom měli jet zase z jara. Mockrát všem děkujeme a do nového roku přejeme hlavně hodně zdraví, štěstí, lásky a spoustu splněných přání.“ 

Na jednom ze snímků Vojtíšek u vánočního stromku v kruhu rodiny - s rodiči, starší sestrou Kristýnou a babičkou.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video