Osm tisíc parkovacích míst nestačí, přibýt mají další

Lucie Steklá 2021-01-26 14:20:00

Louny (lus) Dostatek parkovacích míst je téma, které velká města trápí stále. Počet automobilů v rodinách se zvyšuje, běžné bývají dva vozy na domácnost. Najít v odpoledních hodinách parkovaní v blízkosti bydliště se tak mnohdy stává dobrodružstvím, stejně jako v dopoledních hodinách blízko centra města. Podle zpracované koncepce parkování je v současné době na území města Louny více než osm tisíc parkovacích míst.


Patnáct podélných parkovacích míst přibylo loni na podzim v ulici Štěfánikova v Lounech. Nová parkovací místa tak částečně ulevila vytížené ulici, kde parkují lidé při cestě na poštu či do centra Loun, když se chtějí vyhnout placenému parkování. Náklady na úpravu chodníku v ulici Štefánikova byly necelých 1,6 milionu korun, a to včetně nákladů na nový povrch chodníku, jeho zúžení a vytvoření podélných parkovacích míst a nového veřejné osvětlení. Dalších šest podélných parkovacích míst vzniklo v ulici 17. listopadu, kde mají auta ,,na chodník najíždět povoleno“. Uvolnil se tak současně pruh pro klidný obousměrný provoz. O dvě místa se rozšířilo také parkoviště ve vnitrobloku ulice Kpt. Nálepky.

Parkovací místa by měla v Lounech přibývat i letos. Do rozpočtu na letošní rok je navrženo zařazení akce ,,Úprava plochy u osmidomů v ul. Husova“, v rámci které by na ploše u nově zrekonstruovaných osmidomů v loňském roce mělo vzniknout jednadvacet parkovacích míst. ,,V rámci akce ,,prodloužení komunikace Tomanova - Dalimilova“ by mělo v rámci úprav vzniknout třináct parkovacích míst. Nárůst o pět parkovacích míst slibuje projekt ,,Úpravy prostranství Komenského náměstí“, kdy celkem projekt počítá s osmdesáti parkovacími místy a pěti pro ZTP. Realizace těchto akcí je však v navrhovaném investičním rozpočtu podmíněna získáním dotace,“ vysvětlila vedoucí odboru správy majetku lounské radnice Blanka Sunkovská.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video