Matka utýraného Marečka dostala osm a půl roku

Jarka Cibulková 2021-02-25 13:52:08

Ústí nad Labem, Louny (caj) K osmiapůlletému nepodmíněnému trestu odsoudil Krajský soud v Ústí nad Labem matku Simonu T. (21) malého Marečka, který zemřel před dvěma lety, na základě dlouhodobého týrání svým otčímem Josefem K. Rozsudek si matka tříletého chlapce vyslechla přesně dva roky po jeho úmrtí. Poslední útok z 15. února 2019 už chlapec nevydržel a zemřel.

Soud měl nejprve probíhat v Lounech. S právní kvalifikací státního zástupce, který nejprve stíhal Simonu T. z přečinu neposkytnutí pomoci a ohrožování výchovy dítěte, nesouhlasila soudkyně okresního soudu Adéla Baranová. Právě ta měla případ projednávat. Vrchní soud dal soudkyni za pravdu a věc přesunul ke Krajskému soudu v Ústí nad Labem.

Dokazování před soudem ani neproběhlo, v lednu žena přiznala, že se cítí vinna a svého chování lituje, následně uzavřela se stát-ním zástupcem dohodu o vině a trestu. Souhlasila s vyšší kvalifikací svého chování na týrání svěřené osoby se sazbou od pěti do dvanácti let. Spolu s ní byl souzen i jejich spolubydlící, který se zpovídal z neposkytnutí pomoci. Ten od soudu odešel s podmínkou. Oba rozsudky jsou pravomocné.

Marečkův otčím Josef K. byl odsouzen na dvaadvacet let, svůj trest si ale neodpyká, vloni spáchal ve věznici sebevraždu. O hrůznosti jeho chování a mlácení svědčí zranění, která našli lékaři na bezbranném dítěti. Bil ho, kousal, pálil či sprchoval studenou vodou.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video