Nová jirkovská taneční škola má své první mistry ČR

2021-03-05 13:25:00

JIRKOV/ČR (soš) — Taneční škola The Team Jirkov zahájila svou činnost teprve před rokem. V době, kdy kvůli pandemii koronaviru prakticky nebylo možné scházet se na pravidelných trénincích, se díky nadšení tanečníků a skvělému vedení trenérů povedlo téměř nemožné. Na letošním mistrovství republiky — které Czech Dance Organization (Česká Taneční Organizace) uspořádala poprvé v historii on-line — si hned čtyři tanečníci vysoutěžili titul Mistr ČR. Do sedmého místa se umístili i další čtyři tanečníci.

„Naše taneční škola v Jirkově funguje pouhý rok a je zaměřena zejména na nesoutežní týmy. O to vetší bylo překvapení z úspěchů v porovnání s tanečními školami v celé republice, které mají i s více než dvacetiletou tradici,“ říká jedna z trenérek Petra Říhová.

Pro školu to byla úplně první soutěž. Skvělá umístění si vytancovali v konkurenci zhruba 370 tanečníků z celé republiky, a to v kategorii Disco dance sólo. Ze sedmi hlavních disciplín získali 4x zlato a spoustu dalších krásných umístění. „Jsme na ně neuvěřitelně hrdí, že se takhle perfektně přizpůsobili době a podali skvělé výkony. Zároveň velké díky patří našem trenérskému týmu za skvělou přípravu tanečníků v naprosto nezvyklých podmínkách,“ usmívá se Petra Říhová.

Ceny od České Taneční Organizace dostane škola poštou a bude je jednotlivě předávat hned, jak to bude možné. Samozřejmě s patřičnou oslavou. „Doufáme, že se brzy shledáme opět v taneční škole a budeme moci vše řádně oslavit a osobně pogratulovat všem tanečníkům a rodičům,“ dodává trenérka.

The Team Jirkov trénuje na jirkovském gymnáziu, v době koronaviru se ovšem tanečníci musí spokojit s on-line zoomem. „Jsme rádi, že můžeme dětičky a mládež alespoň takto zabavit. Že mají pohyb, přijdou na jiné myšlenky, vidí se s kamarády... Myslím, že je velmi důležité podporovat mladé lidi a děti v dnešní nelehké době. Samozřejmě bych ráda poděkovala i dalším dvěma trenérům, kterými jsou Radka Pěkná a Vítek Lukavec,“ uzavírá Petra Říhová a dodává, že stále přijímají nové zájemce o taneční lekce. Nábory i tréninky stále probíhají on-line.

Úspěchy jirkovských závodníků: Danielka Pavlíková — 1. místo (Mistryně ČR) v kategorii mini (do 8 let), Kačka Vaňková — 1. místo (Mistryně ČR) v kategorii Junioři ženy, Vítek Lukavec — 1. místo (Mistr ČR) v kategorii Dospělí muži, Péťa Janoušek — 1. místo (mistr ČR) v kategorii Junioři muži, Ráďa Pěkná — 4. místo v kategorii Dospělé ženy, Jára Gabriel — 4. místo v kategorii Junioři muži, Anička Jedličková — 7. místo O pohár prezidenta v kategorii mini (do 8 let), Štěpánka Bulvová — 5. místo v kategorii Dospělé ženy.


Foto: Archiv The Team Jirkov 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video