Budova podbořanského gymnázia volá po rekonstrukci. Nová radní slíbila pomoc

Alla Želinská 2021-03-04 22:57:00

Na Gymnáziu a Střední odborné škole v Podbořanech proběhlo 11. února další kolo jednání o rekonstrukci budovy gymnázia v ulici Komenského. Kromě zástupců samosprávy města, starosty Radka Reindla, místostarosty Karla Honzla a ředitele školy Jiřího Marholda, se ho tentokrát zúčastnila nově zvolená členka Rady Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková a také starosta Vroutku, předseda Svazku obcí Podbořanska Jaromír Kubelka.

„Nová radní se živě zajímala o vyučované obory studia, aktivity a výsledky školy, realizované projekty a možnosti spolupráce školy se zaměstnavateli. Celý areál školy, včetně dílen odborného výcviku a domova mládeže, si se zájmem prohlédla,“ uvedl ředitel podbořanské střední školy Jiří Marhold.

Největší část jednání byla cíleně věnována potřebě rekonstrukce budovy A gymnázia, o kterou vedení školy usiluje již od doby sloučení obou podbořanských středních škol v roce 2012. Paní radní budovu gymnázia navštívila a přislíbila, že bude usilovat o urychlené řešení situace, kterou dosavadní vedení Ústeckého kraje ponechávalo i přes opakovaná jednání a podávané investiční záměry na rekonstrukci bez povšimnutí.

„Věříme, že schůzka se zástupkyní nového vedení našeho kraje přispěje k budoucí úspěšné, oboustranně výhodné spolupráci se zřizovatelem a brzkému uskutečnění dlouho plánované rekonstrukce budovy gymnázia,“ dodal J. Marhold.

Na snímku Jiří Marhold, zástupkyně ředitele pro gymnázium Jana Hoťková, Karel Honzl, Jindra Zalabáková, Radek Reindl a Jaromír Kubelka před "plechovou" budovou A gymnázia, pavilonem postaveným před čtyřiceti lety. Jeho rekonstrukce je nutná. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video