Žatečtí senioři dostali zdarma respirátory. Rozvoz zajišťovali dobrovolní hasiči

Hedvika Mašková 2021-03-15 11:00:00

Na vládní nařízení o povinném nošení respirátorů zareagovalo město Žatec, které začalo obyvatelům starším 80 let žijícím na území města i v jeho místních částech, distribuovat zdarma respirátory KN 95. S dodáváním do schránek začali poslední únorový pátek žatečtí dobrovolní hasiči. Ti měli celkem navštívit šest stovek adres. Každý ze seniorů obdržel tři kusy respirátorů. Doručování probíhalo i v minulých týdnech.

Jednou ze zastávek dobrovolných hasičů byl také Dům s pečovatelskou službou v ulici Písečná v Žatci, kam seniorům doručili respirátory Slavomil Jurnečka (na fotografii vpravo) a Tomáš Maršík (na fotografii vlevo). 

Společně se třemi kusy respirátorů nalezli senioři v obálce také vzkaz od žateckého krizového štábu a starostky města, kteří přejí seniorům v této těžké době hlavně hodně sil. Pro zajištění nákupu nebo vyzvednutí léků, popřípadě pro pomoc s registrací k očkování se mohou senioři obracet na telefonní číslo 725 957 166.       

Potravinová banka Džbánsko pak poskytla tři tisíce kusů respirátorů pro občany, kteří nemají možnost si ochranu dýchacích cest zajistit sami. Vydává je Městský úřad – odbor sociálních věcí v úřední hodiny oproti podpisu, a to v počtu pěti kusů na osobu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video