Do kraje putují tři tituly z atletického MČR mládeže

Lucie Steklá 2021-03-16 21:53:00

Atleti Ústeckého kraje získali na halovém mistrovství ČR juniorů a dorostu v Ostravě celkem sedm medailí. Jedna míří do Počerad.

Počerady, Ostrava (lus, mir) Sedm medailí přivezli atleti z klubů Ústeckého kraje z republikového šampionátu dorostu a juniorů. O tři zlaté kovy se postarali atleti USK Ústí nad Labem Tomáš Majer a Nikola Bisová na trati 400 metrů a Martin Veselý v trojskoku. Majer se prezentoval suverénním výkonem stylem start cíl. Bisová uhájila první místo o jedinou setinu před Zavadilovou z Plzně. Další čtyři medaile mají bronzovou hodnotu. Dvakrát se radovali atleti AC Ústí. Veronika Brabcová vydřela bronz skvělým finišem na 400 metrů a Matyas Koszegi překvapil v soutěži v trojskokanů. Petra Helebrantová z Elny Počerady prodloužila medailovou sérii třetím místem na patnáctistovce. Karolína Chýlová z AK Most nechybovala ve skoku vysokém a vysloužila si třetí místo. MČR žáků se letos nekonalo.

FOTO: Petra Helebrantová (na snímku druhá zleva) na MČR nastoupila do dvou běhů. V sobotu nastoupila do finálového běhu na tři tisíce metrů, v němž s časem 10:49.35 obsadila páté místo. V neděli dopoledne vybojovala bronzovou medaili na trati 1 500 metrů s časem 4:47.62. Foto: Adolf Horsinka

Pap osmý na MČR dospělých

Devět krajských atletů splnilo nominační kritéria na mistrovství České republiky mužů a žen, které se uskutečnilo závěrem února v Ostravě. Sedmička závodníků si zajistila účast výkony v letošní sezoně, oba koulaři Bejček a Josef Pap (Elna Počerady, na snímku vlevo) doplnili startovní listinu na základě loňských tabulek. Pap si 8. místem, účastí ve finále a hodem 14.18 metru splnil jeden cíl: startovat na MČR dospělých. ,,Věříme, že to pro něj bude další impulz v tréninku k dalšímu vysněnému cíli a zlepšování se,“ uvedli zástupci Elny. Na republikovém šampionátu dospělých se ze zástupců kraje dařilo sprinterům. O historické zápisy se postarali Antonín Janetka (AK Bílina), Veronika Brabcová a Nikola Bisová (obě USK Ústí).

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video