Očkovací centrum podalo za dva týdny provozu vakcínu 668 lidem

Lucie Steklá 2021-03-24 12:32:00

Louny (lus) Od pondělí 8. března je v provozu očkovací centrum v Lounech. Kapacita očkovacího centra byla pro první dny stanovena na čtyřicet oočkovaných osob den-ně. V průběhu týdne mělo dojít k navýšení kapacity očkovaných na osmdesát osob. Po čtyřech týdnech by se měla kapacita zdvojnásobit na 160 oočkovaných osob za den, když již budou aplikovány druhé dávky vak-cíny proti covidu.

Podle oficiálních informací z webového portálu ockoreport.uzis.cz bylo v lounském očkovacím centru, které je umístěno v areálu Nemocnice Agel, k neděli 14. března oočkováno 294 osob. Dalších 1 318 registrovaných osob čeká na možnost volby termínu očkování v Lounech. Denně je podle webu umožněna volba termínu očkování 67 registrovaným osobám. ,,Mohu říci, že na očkování proběhlo vše v pořádku. Personál nám vše vysvětlili a přístup měli velice profesionální a milý,” popsala svoji zkušenost z lounského centra paní Hana, která na očkování doprovázela devadesátiletou babičku.

V Ústeckém kraji je aktuálně v provozu osmnáct očkovacích míst. V okrese Louny je druhé centrum umístěno v žatecké nemocnici, kde od zahájení očkování první dávku vakcíny dostalo 2 027 osob, dalších 1 512 registrovaných osob čeká na volný termín očkování, který je denně uvolněn zhruba pro osmadvacet čekatelů. 

V Očkovacím centru v Nemocnice AGEL Louny dostalo po dvoutýdenním provozu podle vyjádření starosty města Pavla Jandy doposud první vakcínu 668 lidí. ,,Pokud bude od státu, kraje, chodit vakcín dostatek, denní kapacita centra bude okolo dvou set aplikací,“ řekl starosta s tím, že kolik vakcín se dostane do Loun na další období, se dozví tento týden.



Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video