Zápisy do 1. tříd budou opět bez dětí. V Podbořanech od 6. dubna

Alla Želinská 2021-03-25 23:09:00

Základní školy spolu s mateřskými jsou přichystané na nové školáčky. Zápisy proběhnou stejně jako minulý rok bez osobní přítomnosti dětí. Pro zápis do prvních tříd základních škol v Podbořanech byl v tomto roce určen termín 6. až 16. dubna (respektive 30. 4.). Zápis do mateřských škol pro další školní rok se uskuteční později, a to ve dnech 2. až 16. května.

Zápis do základních škol proběhne „distanční“ formou, tedy na dálku a bez účasti dětí i pokud možno i rodičů při zápisu přímo ve škole. Podat žádost o přijetí k základnímu vzdělání lze do datové schránky dané školy, e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem, poštou nebo vhozením do schránky školy – v obálce. Formulář žádosti o přijetí dítěte k základnímu vzdělávání nebo o odklad povinné školní docházky je možné stáhnout na školních webových stránkách. Pokud zaslání není možné, lze žádost osobně donést do kanceláře školy.

„Upřednostňujeme podání přihlášky a zápisního listu poštou nebo osobně od 6. 4. do 16. 4. 2021. V případě osobního podání v době od 11 do 16 hodin ve třídě u hlavního vchodu. V případě, že bude mít rodina v době zápisu nařízenou karanténu či izolaci, je možné podat žádost i v další dny, nejlépe do 30. 4. 2021 nebo po telefonické domluvě,“ informuje ředitelka ZŠ T. G. Masaryka Stanislava Jirásková. Tato škola v září opět otevře přípravnou třídu, informace o zápisu se tedy týkají i budoucích „přípravňáčků“.

Termíny pro podání přihlášky na Základní školu Husova jsou stejné jako u sousední „Masaryčky“ – od 6. do 16. 4. (v případě karantény zákonného zástupce se lhůta pro podání žádosti prodlužuje do 30. dubna). Rodiče taktéž mohou žádost podat různými způsoby. Je tedy možné i osobní předání. „Osobní podání preferujeme v době od 13 do 15:30 hodin v kanceláři ředitelky školy nebo v kanceláři zástupkyně ředitelky. Jiný čas je po domluvě možný. U hlavního vchodu máme také poštovní schránku,“ sdělila ředitelka školy Jana Šipošová.

Zápis do prvních tříd základních škol je povinný pro všechny děti narozené do 31. srpna 2015 včetně, týká se i děti s odloženou školní docházkou. Rodiče dětí jsou povinni přihlásit do školy i dítě neschopné školní docházky pro vadu tělesnou, smyslovou nebo duševní.

Informace k zápisům vč. školských obvodů zveřejnil v minulých dnech i městský úřad v Podbořanech. Rodiče nebo zákonní zástupci mají možnost si školu pro své dítě vybrat, žádosti budou uspokojeny s přihlédnutím ke kapacitě daných škol.

Zápis do podbořanských mateřských škol se uskuteční začátkem května (od 2. do 16. 5.) rovněž bez osobní přítomnosti dětí. „V případě osobního podání žádosti vložte žádost o přijetí do schránky u vchodu do mateřské školy. Důležité je vyplnit v žádosti kontakt na vás. Budu vás kontaktovat tele-fonicky a dohodneme další postup. Za všech okolností je nutné dodržet v dané době platná mimořádná protiepidemická opatření,“ upozorňuje rodiče ředitelka MŠ Hlubanská Iveta Haragová.

Rovněž v mateřské škole Pastelka v ul. Bratří Čapků žádosti a přihlášky k předškolnímu vzdělávání budou přijímat v období od 2. května do 16. května. „Dětem bude přiděleno registrační číslo, které obdržíte sms zprávou. Výsledky přijímacího řízení budou vyvěšeny na webových stránkách MŠ a na vývěsní tabuli před školkou pod registračními čísly od 25. 5. 2021 po dobu 15 dní. Pokud nemáte možnost si formuláře k zápisu sami vytisknout, budou pro vás připraveny ve vestibulu mateřské školy k vyzvednutí, a to 23. a 24. března, další týden 30. a 31. března, vždy v úterý a ve středu od 9 do 12 hodin,“ informuje ředitelka podbořanské MŠ Pastelka Hana Koppová.

Povinnost plnit předškolní vzdělávání mají děti, které dosáhnou do 31. 8. 2021 pěti let. ,,Rodiče nebo zákonní zástupci, kteří zapisují dítě do mateřské školy, předloží občanský průkaz nebo jiný průkaz totožnosti, rodný list a očkovací průkaz dítěte. Dále s sebou přineste vyplněnou žádost o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání, kterou naleznete na webových stránkách jednotlivých mateřských škol. Doporučujeme rodičům, aby si do MŠ zavolali a domluvili si individuální čas na zápis,“ sděluje Ředitelství mateřských škol v dohodě se zřizovatelem. Bližší informace k organizaci zápisu naleznete na webových stránkách mateřských škol.

Na snímku loučení se školkou loňských předškoláků MŠ Hlubanská.

Jak probíhaly zápisy do ZŠ v r. 2016, si můžete připomenout ZDE, na rok 2018 se podívejte ZDE, na zápisy v r. 2019 se koukněte ZDE.  


Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video