Stavba obchvatu u Otvic má skluz

Tomáš Skřipský 2021-04-10 09:33:00

CHOMUTOV/OTVICE (tos) — V roce 2019 zahájená stavba obchvatu Otvic nabrala zpoždění. Zatímco původně se počítalo, že bude hotova do konce letošního roku, byl termín později posunut na jaro 2022. Ani to už ale neplatí — nově mají stavbaři hotové dílo předat do konce příštího roku. Důvodem zpoždění je podle investora, kterým je Ústecký kraj, neplánovaná sanace starých uhelných šachet, pravděpodobně z dob tzv. selského dolování.

„Výstavba obchvatu Otvic se oproti plánovanému dokončení v dubnu 2022 posune až na konec roku 2022 a to z důvodu sanace starého důlního díla. Toto dílo bylo v minulosti pravděpodobně pouze částečně sanováno a během výstavby mostní estakády se narazilo na šachty, které sanovány nebyly. Tím se náklady na stavbu navýšily zhruba o 78 miliónů Kč bez DPH. Stavba byla zahájena v září 2019 a měla by být dokončena do prosince 2022,“ sdělil tiskový mluvčí Ústeckého kraje Martin Volf.

Stavba s oficiálním názvem „Nová komunikace u města Chomutova“ spojí východní okraj města s chomutovskými sídlišti, čím dopravně uleví ulicím Čelakovského, Moravská, Mostecká a Vinohradská, ale hlavně těžce zkoušeným Otvicím, kudy při posledním zkoumání projelo na patnáct tisíc automobilů denně.

Původně předpokládaná cena stavby byla 577 miliónů korun a rozdělena je na tři etapy, které probíhají současně. První část vede z křižovatky ulic Vinohradská a Alfonse Muchy na Zadní Vinohrady; druhá část jde přes pole, kde se kruhovým objezdem napojí na silnici Chomutov — Otvice; třetí vede od kruhového objezdu k Otvickému rybníku a ke stanici technické kontroly Alfa Technic.

Foto: Trasa nového obchvatu (vyznačeno zeleně). Zdroj: Obec Otvice

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video