Práce záchranářů je náročná, poděkování vždy potěší

Lucie Steklá 2021-04-09 12:06:36

Louny, Dobroměřice (lus) Lékaři a záchranáři v první linii. Členové posádek zdravotnické záchranné služby denně vyjíždějí pomáhat lidem, kteří mají zdravotní potíže, v posledních týdnech a měsících stále častěji.


Epidemie koronaviru počty výjezdů zdravotníků několikanásobně navýšila. O to víc je potěší, když jejich práci druzí ocení. Jako v minulých dnech členové Sboru dobrovolných hasičů Dobroměřice, kteří jim na základnu v Lounech donesli ,,něco dobrého na zub“. ,,Dnes jsme byli spolu se zástupci Kulturního domu Na rozcestí Dobroměřice poděkovat za nasazení v této nelehké době Zdravotnické záchranné službě v Lounech. Naši členové nakoupili a napekli. Doufáme, že se nám podaří akci zopakovat pro ostatní složky IZS, kdyby se chtěl někdo přidat, stačí nás kontaktovat,“ vzkazují členové SDH Dobroměřice. Posádku lounské záchranné služby toto gesto velice potěšilo. ,,Bylo to milé. Dobrovolným hasičům z Dobroměřic velmi děkujeme. Velice hezky se o nás starají, během posledního roku nám dovezli například respirátory, v první vlně koronaviru i večeři,“ uvedla záchranářka Lucie Burianová. Podle jejích slov je práce na záchrance v období koronaviru velice náročná, výjezdů je více. ,,Práce je náročná hlavně psychicky. Hodně výjezdů je k pacientům s covidem,“ dodala záchranářka.

Podle údajů zdravotnické služby Ústeckého kraje meziročně počet výjezdů sanitek vzrostl bezmála o stovku. Není tak výjimkou, že letos zdravotnické operační středisko zpracuje téměř tři sta tísňových výzev za den v celém Ústeckém kraji. Pro srovnání, v březnu roku 2020 vyjížděla RZP Loun, tedy po-sádka zdravotnické služby bez doktora 226 krát, posádka RLP, posádka s lékařem, 72krát. V březnu letošního roku to bylo 319 výjezdů posádky bez lékaře a 93 výjezdů posádky s lékařem.

V Lounech má Zdravotnická záchranná služba tři vozy. Během dne jsou ve výjezdu dvě sanitky bez lékaře, jedna s lékařem, v noci výjezdy zajišťuje jedna sanitka s lékařem a jedna bez lékaře.

Poděkování záchranářům. Občerstvení lounským záchranářům dovezli dobrovolní hasiči z Dobroměřic. Na snímku posádka lounské záchranné služby (zleva): lékař MUDr. Petr Ibl, ženy záchranářky Pavlína Neubertová, Růžena Lindnerová a Lucie Burianová a řidič Josef Běhounek s občerstvením od dobrovolných hasičů. Foto: SDH Dobroměřice


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video