Fotogalerie: Žáci namalovali obrázky pro chomutovskou nemocnici

Redakce 2021-04-22 07:49:00

CHOMUTOV — Mám velkou radost, že vás mohu informovat o milém výtvarném dárečku, který žáci druhého stupně základní školy Kadaňská malovali pro oddělení plicní ambulance—kalmetizace v chomutovské nemocnici.

Prostředí nemocnice může těžce působit na dospělého člověka, o to více na dětské pacienty. Proto jsem nemohla nechat bez povšimnutí výzvu zdravotní sestřičky, zda by někdo daroval obrázky na výzdobu jejich oddělení k rozveselení malých pacientů. Na tuto výzvu mě upozornila maminka jedné naší „deváťandy“, vznikl z toho krásný nápad, že by obrázky pro dětské pacienty mohly namalovat právě děti.

Když jsem nápad předložila dětem, jejich reakce byla úžasná, do malování se jich zapojilo opravdu mnoho. A protože stále probíhala pouze on-line výuka, házely mi děti své obrázky do školní schránky. Byla jsem čtrnáct dní jako v pohádce, každý den jsem dostávala úžasné obrázky s pohádkovou tématikou. S velkým potěšením jsem pak za všechny malé výtvarníky předala malovaný dárek, který už teď zdobí chodby naší nemocnice a přináší radost těm, kdo jimi prochází.

Text a foto: Gabriela KNOBLOCHOVÁ, učitelka

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video