Pohled na fungování měst v 21. století nabídne online diskuze s architektem

Lucie Steklá 2021-04-21 12:00:43

Online diskuze s architektem přiblíží města zblízka. Ve středu 21. dubna ji pořádá projekt regionálního rozvoje Místa zblízka, který již čtvrtým rokem působí na Lounsku, Podbořansku, Sokolovsku a Ašsku.

Chcete poznat města zblízka? Diskuze s architektem Petrem Leškem vám to umožní i na dálku.

Udělat nákup, prodat své výpěstky, zajít si ke kadeřnici, do knihovny, na mši nebo do skateparku. Ač se využití měst mění, stále zůstávají centry pracovního, kulturního i společenského života regionů. Jak by měla města fungovat v jednadvacátém století? To se dozvíte ve středu 21.dubna ve 20 hodin v online přednášce a diskuzi s architektem Petrem Leškem z ateliéru Projektil.

Diskuzi pořádá projekt regionálního rozvoje Místa zblízka, který už čtvrtým rokem působí na Lounsku, Podbořansku, Sokolovsku a Ašsku. „Celou dobu jsme se snažili se s lidmi potkávat. Pořádali jsme diskuze nad palčivými tématy, veřejná setkání občanů, zastupitelů a architektů na místech, která potřebovala změnu, exkurze městy i krajinou. Teď není nic z toho možné, a tak jsme se rozhodli se s místními setkat alespoň virtuálně. S menšími a středními městy dlouhodobě spolupracujeme a víme, jak důležitou funkci v regionech zastávají. Proto chceme nadhodit debatu o jejich podobě a motivovat občany a radnici ke spolupráci“, vysvětlila nám lounská komunitní koordinátorka, Tereza Konrádová.

Architekt a písecký rodák Petr Lešek z ateliéru "Projektil architekti" se dlouhodobě věnuje péči o prostředí malých a středních měst. Projektil má za sebou mimo jiné revitalizaci centra Slivence, část nábřeží Ohře v Kadani, proměnu kostela a zahrad v Chrudimi, komunitní centrum v Mnichově Hradišti nebo pavilon základní školy v Líbeznici. V přednášce představí nejen úspěšné transformace, ale i místa, která svůj současný potenciál ještě nerozvinula.

Přednáška je zdarma, odkaz k připojení naleznete na facebookové události fb.me/e/hEyrz5qSd, případně si o něj napište na adresu terezazblizka@gmail.com


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video