Nehod meziročně v prvním čtvrtletí ubylo

Lucie Steklá 2021-04-21 13:54:00

301. Tolik dopravních nehod řešili za první čtvrtletí letošního roku policisté na Lounsku.

 Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku je to o šestnáct nehod méně. O život přišli během prvních třech měsíců roku 2021 na silnicích Lounska tři lidé, čtyři osoby byly zraněny těžce a čtyřicet šest utrpělo lehká zranění. Podle policistů se celkové škody vyšplhaly na více než 21 milionů korun, což bylo o osm milionů méně než v prvním čtvrtletí roku 2020. Řidičů, u nichž policisté po nehodě zjistili ovlivnění alkoholem, bylo pět.

Většinu nehod podle policejních statistik zavinili řidiči motorových vozidel (232), a to především nesprávným způsobem jízdy (127 krát) a nepřiměřenou rychlostí (69 krát). Dva střety zapříčinili chodci, k jedné nehodě došlo kvůli řidiči nemotorového vozidla. Střetů se zvěří bylo zaznamenáno celkem třiašedesát, nehody způsobené závadou komunikace byly dvě, jedna nehoda vznikla z jiné příčiny. Na snímku je nehoda z 30. března, k níž došlo u Dobroměřic, naproti čerpací stanici blízko silnice na Červený vrch. Auto vylétlo z hlavní silnice a na souběžné stezce se převrátilo na střechu. Jeden člověk byl zraněn. Hasiči jej ošetřili a předali zdravotnické záchranné službě.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video