POMÁHÁME ŽENÁM S PRACOVNÍM UPLATNĚNÍM

Redakce 2021-04-23 10:19:00

Projekt Rovnost 50/50 v okrese Louny je určen ženám vedeným na úřadu práce déle než 5 měsíců, ženám s dětmi mladšími 15 let, ženám ve věku 55-64 let i ženám s nízkou kvalifikací. Cílem je zlepšit postavení zaměstnaných, nezaměstnaných či nezaměstnaností ohrožených žen na trhu práce.

„Stále zpravidla platí, že ženy jsou větší měrou zatěžovány rodinnými povinnostmi. Skloubení zaměstnání a péče o rodinu není vůbec jednoduché. Získání vhodného pracovního místa či udržení si vyšší manažerské pozice bývá pro ženy náročnější,“ říká Mgr. Eva Kapicová ze Vzdělávacího centra Podkrušnohoří, z.s., který je realizátorem celého projektu.
„Pro účastnice projektu jsme připravili množství aktivit, které jim mohou pomoci získat vhodné vzdělání pro zvýšení dosavadní kvalifikace či jejich pracovní pozice, dále získat a zároveň si udržet pracovní místo,“ doplňuje Mgr. Kapicová. Mezi tyto aktivity patří bezplatné vzdělávání, kariérové a profesní poradenství, psychologická podpora, zajištění pracovního uplatnění, komunikace a přímé jednání se zaměstnavateli a v neposlední řadě také poskytnutí mzdových příspěvků zaměstnavatelům či možnost získání řidičského oprávnění skupiny B. Všechny aktivity projektu jsou pro zájemkyně zcela ZDARMA, navíc lze proplácet cestovné z místa bydliště do Žatce.  
Výběr do 3.cyklu projektu se koná v pondělí 26.4.2021 od 8 do 10 hodin na adrese Husova 226 v Podbořanech (prostory Dětského klubu).

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video