Lounské vábení alternativně. Víkendový festival nahradí několik menších akcí

Jarka Cibulková 2021-05-11 18:50:00

Louny (caj) Obdobnou cestou, jakou se vydali organizátoři žatecké Dočesné, hodlá uskutečnit kulturní program komise Letního lounského vábení. To i pro letošek bylo zrušeno. Třídenní kulturní a sportovní maraton narušila již podruhé epidemie koronaviru.


Komise Letního lounského vábení zasedala začátkem dubna a její členové se shodli na zrušení tradiční podoby letošních oslav města Loun. Místo nich má proběhnout více menších akcí. Jejich pořadatelé se mohou hlásit o příspěvky na kulturní, sportovní či gastronomické akce na lounské radnici do 15. května 2021. Od prvního srpna do patnáctého září by podle slov předsedy komise Vlastimila Roflíka mělo proběhnout osm až deset akcí, které komise podpoří. V jejím rozpočtu je pro tento účel vyčleněno 650 tisíc korun. Komise doporučila požádat o dotace Fond Ústeckého kraje ve výši dalších dvě stě tisíc korun.

Město proto vyzývá organizátory kulturních, sportovních či gastronomických akcí k uspořádání veřejně přístupných akcí. Na oplátku nabízí až stoprocentní podporu. Výše příspěvku bude posuzována s ohledem na finanční náročnost akce a dále s i ohledem na místo konání (vnitřní/venkovní) ve městě Louny. Vzor nabídky najdete na webu www.lounskevabeni.cz, posílat ji můžete elektronicky či v tištěné podobě na podatelnu města do pondělí 17. května do 16 hodin, označené nápisem LLV ,,alternativně”.

O příspěvku rozhodnou radní Loun na svém zasedání 31. května. Důležitým kritériem pro výběr akce k finanční podpoře bude například žánrová pestrost či šíře cílové skupiny.

Vloni se organizátoři Letního lounského vábení domnívali, že třídenní kulturní program nahradí menšími akcemi v komornějším duchu. Bohužel v září přišla další vlna koronaviru a bylo vše jinak. Naopak v Žatci se již podruhé uspořádá 64. žatecká Dočesná jinak. Podrobnosti o pořadatelích menších akcí v termínu od 1. července do 30. září budou známy po 1. červnu.

Obdobnou cestou jako Louny a Žatec půjdou i Postoloprty. Během letních prázdnin chtějí uspořádat řadu menších akcí. Postoloprtské slavnosti byly odloženy na 4. září 2021. 


Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video