V očkovacím centru vypomáhá s registrací lidí i vedení města

Alla Želinská 2021-05-11 15:18:00

Přes 1800 osob bylo naočkováno proti covidu-19 v očkovacím centru v Podbořanech během měsíce dubna. Centrum v areálu Domova pro seniory zahájilo vakcinaci 1. dubna.

„K datu 30. 4. 2021 bylo v našem očkovacím místě naočkováno 1801 osob. Závoz vakcín se uskutečňuje tři-krát v týdnu – pondělí, středa, pátek. Co se týká naší objednávky vakcín, je nám prozatím vyhověno. Máme tedy dostatek očkovací látky,“ sdělila v pondělí Zuzana Marcelly, koordinátorka pro očkovací místo Podbořany. Očkují tam vakcínou Pfizer. „Podruhé budeme mít očkovací látku Moderna, kterou budou revakcinováni klienti domova pro seniory v Podbořanech,“ dodala.

S registrací občanů po očkování v očkovacím centru „vypomáhají“ také úředníci podbořanské radnice nebo přímo vedení města. Předminulý týden k administrativní výpomoci usedl místostarosta Karel Honzl. Minulé úterý se zapisováním údajů pomáhal rovnou starosta města Radek Reindl, předtím nápomocný byl i tajemník městského úřadu Martin Gutzer. „Je to zajímavá zkušenost a pokud máme řešit věci kolem, je dobré vědět, o čem se hovoří a jaké jsou problémy. Dnes na poradě budu žádat další dobrovolníky (už se hlásí) z řad zaměstnanců úřadu,“ řekl nám v pondělí ráno M. Gutzer. Z celkového počtu naočkovaných zhruba 70 % jsou lidé z Podbořan a Podbořanska a zbytek s celé republiky, hlavně z Ústeckého kraje. Vakcín, jak již zaznělo, je dost a „bez dalších pracovníků, ať už registračních nebo zdravotníků se to zvládnout nedá”, domnívá se Martin Gutzer.

Jak dodal, pro příští dny mají dostatek vakcín Pfizer v očkovacím středisku. "Využijte volní termíny - můžete být naočkování v průběhu několika málo dní," vyzval Gutzer.

Od 11. května se spustila registrace pro lidi starší 45 let. V ČR se začalo očkovat koncem loňského prosince. Nejdříve přišli na řadu klienti domovů pro seniory a zdravotníci, postupně se přidávali i senioři nebo učitelé.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video