Na letním koupališti se buduje nový dětský bazén

Hedvika Mašková 2021-06-07 10:00:00

Významnou investicí města ve výši 18,83 milionů korun je bezesporu přístavba bazénu pro děti ve věku pět až osm let na žateckém koupališti. Stavební práce v areálu již započaly a do poloviny prázdnin by měly skončit. Podle jednatele Technické správy města Žatce, která letní koupaliště spravuje, je nejzazší termín otevření polovina června.

,,Zhotovitelem ,,Přístavby bazénu pro děti ve věku 5-8 let na koupališti v Žatci“ je společnost CENTROPROJEKT GROUP. Tato společnost v rámci zakázky zajišťovala i projekt a s ním spojenou inženýrskou činnost. Stavební práce započaly a stavba by měla skončit do poloviny prázdnin. Celková cena zakázky, která vzešla z výběrového řízení je 18 833 274 korun,“ sdělila nám vedoucí odboru rozvoje města Kateřina Mazánková a doplnila: ,,Na jednání Rady města Žatce byl projednán dodatek k smlouvě o dílo ve vztahu k činnostem, které jsou nad rámec zadání například ozvučení, venkovní kamery, venkovní osvětlení. Dále byl k projednání předložen i dodatek k prodloužení termínu. To však bude projednáno na radě města dne 31. května za účasti zástupce zhotovitele. Předpoklad dokončení dle upraveného harmonogramu je 12. července.“

Bazén pro děti od pěti do osmi let bude obdélníkového tvaru o velikosti 14 x 6 metrů. Vlastní bazén bude rozdělen na dvě části: hloubka 0,6 metrů o velikosti 6 x 6 metrů a hloubka jeden metr o velikosti 6 x 6,5 metru. Mezi částmi bazénu bude skluz a schody, které budou bazény oddělovat.

Do mělčí části bazénu bude umístěn minitobogán ve tvaru hada a malá skluzavka. V této části bude ještě vodní ježek. Do hlubší části bude ústit duoslide. Na okraji bazénu budou ještě umístěna dvě vodní děla s otočným terčem.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video