Máme otevřeno! Pojďte si zaplavat nebo zacvičit, zvou bazény

2021-06-08 12:04:00

Návštěvníky vítají bazény v Lounech i Postoloprtech. Lounský bazén by měl sezonu prodloužit i přes letní prázdniny, postoloprtský odložil plánovanou odstávku.

Louny, Postoloprty (lus) Ještě předminulý týden to vypadalo, že se do krytých bazénů návštěvníci před jejich tradiční letní odstávkou nepodívají. Nakonec je všechno jinak. Bazény v Lounech i Postoloprtech jsou již otevřeny. 

Oznámení ministra zdravotnictví z pátku 28. května změnilo vše, co měly plavecké haly v plánu. Lounský bazén se připravoval na ministerstvem avizované možné otevření otevření 14. června, v Postoloprtech nechtěli kvůli plánované odstávce otevřít vůbec.

,,Vážení zákazníci, vláda umožnila od pondělí otevření vnitřních bazénů. A proto i my měníme termín otevření a plánované odstávky. Bazén, saunu i posilovnu otevřeme již v pátek 4. června,“ uvedl v neděli večer provozovatel bazénu Služby města Postoloprty (SMP). Začátek odstávky je tak odsunut na 1. července. O týden dříve v Postoloprtech ještě platilo rozhodnutí, že se bazén toto jaro už neotevře. Důvodem byla plánovaná odstávka areálu od 21. června, což by s původním termínem rozvolnění znamenalo otevření na pouhý týden. ,,Vzhledem k chystané opravě ochozu bazénu a neekonomického provozu v letních měsících, jsme společně s vedením města rozhodli, že bazén, sauna i posilovna budou otevřeny od 1. září,“ uvedly tehdy SMP.

Kapacita bazénu v Postoloprtech je stanovena na maximálně na jednačtyřicet osob, sauny 12 osob a posilovny 15 osob, kde provozovatel doporučuje rezervaci. ,,Před návštěvou bazénu či sauny si mohou návštěvníci telefonicky obsazenost ověřit,“ přibližuje SMP.  Plavecké školy v červnu nejsou v provozu, bazén je v odpoledních hodinách pouze pro naše zákazníky. Ve vnitřních prostorech, včetně vstupní haly, musí návštěvníci dodržovat odstup dva metry od ostatních osob (vyjma koupací plochy a osob ze společné domácnosti). Platí pro bazén i saunu. Vstup bude umožněn pouze osobám, které nevykazují klinické příznaky onemocnění covid-19 a prokážou, s výjimkou dětí do 6 let věku, že splňují podmínky mimořádného opatření MZ ČR. 

Otevřít v původně avizovaný termín 14. června se chystal také lounský bazén a i ten po ohlášeném rozvolnění otevře dříve. ,,Počítáme s otevřením plavecké haly nejpozději do konce týdne, tedy do 4. června, hned po obdržení výsledků z hygieny,“ uvedla na dotaz Lounského Pressu ředitelka Lounské správy plaveckých areálu Andrea Kuďousková s tím, že sauna je otevřena již od pondělí 31. května. ,,Recepce tak bude otevřena i v rámci výměny dárkových poukazů a prodloužení permanentek,“ dodala ředitelka. Všechny ostatní služby zůstanou zachovány, doplavou se kurzy plavecké školy.

Lounská hala nakonec otevřela v úterý 8. června.  ,,Od 8. června zahajujeme opětovně provoz plavecké haly. ?? Otevírací doba každý den od 12 do 21 hodin. V provozu je plavecký bazén, atrakce, tobogán, mokrý bar. Sauna i vířivka bude do odvolání uzavřena. Těšíme na Vás. Můžeme navýšit kapacitu na 50 procent a respektovat budeme všechny druhy testů na koronavirus včetně samotestů a čestného prohlášení. V provozech se nebude muset nosit rouška," uvedla LSPA na svém facebooku.

Obvyklé bylo, že na letní měsíce lounská hala přerušila provoz. Letos by to mělo být jinak. K opětovnému napuštění bazénu v Lounech došlo před několika dny, konkrétně 12. května. Vzhledem k tomu, že by to znamenalo mít bazén napuštěný ,,opět jen“ několik týdnů, nabízí se otázka, zda-li nenechat otevřeno i během letních prázdnin. ,,Určitě by opětovné vypuštění bazénu bylo ekonomicky nevýhodné. Zatím počítáme s tím, že plavecká hala poběží normálně, a to i s ohledem na probíhající práce na koupališti. Zájem z řad veřejnosti je,“ potvrdila prázdninový provoz A. Kuďousková. 

Nová plavecká hala v Lounech byla od svého otevření 11. září 2020 v provozu pouhých osmadvacet dní a navštívilo ji čtyři tisíce osob. K vypuštění bazénu provozovatel přistoupil po nuceném uzavření vládními opatřeními 28. října loňského roku. 



Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video