Křesadlo pro Zuzanu. Cenu za dobrovolnictví získala podruhé

Alla Želinská 2021-07-30 01:25:00

„Miluji svoji práci a jsem strašně vděčná a šťastná, že jsem se před osmi lety vydala na cestu nezisku a dobrovolnictví,“ říká Zuzana Bechyňová Jiranová, ředitelka 1. České společnosti Podbořany, letos již podruhé držitelka ocenění Křesadlo pro dobrovolníky z Ústeckého kraje (poprvé před čtyřmi lety).

Tentokrát přišlo 24 nominací z celého kraje, oceněno bylo šest dobrovolníků, mezi nimiž jsou Zuzana Bechyňová z Podbořan a Zdeňka Mocňáková z Loun, se kterou podbořanská organizace dlouhodobě spolupracuje.

Křesadlo, které je symbolem vykřesané jiskřičky lidství, míří každoročně jako zvláštní poděkování k těm, kteří nezištně pomáhají ostatním. Anketu vyhlašuje a cenu uděluje Regionální dobrovolnické centrum pro Ús-tecký kraj, které spolupracuje na projektu „Rozvoj dobrovolnictví v ČR”.

„Mám z ocenění obrovskou radost, protože tuto cenu udělují lidé, kteří se dobrovolnic-tví věnují a vědí, kolik je za vším úsilí a času. Bez pomáhání druhým lidem bych to nebyla já, dobrovolnictví mě dělá lepším člověkem a naplňuje mě,“ uvedla osmatřicetiletá Zuzana Bechyňová, jejíž manžel a dvě děti jsou velkými pomocníky v tom, co dělá. Jako vedoucí neziskové organizace, chůva v dětské skupině, poradkyně vystudovala sociálně právní činnost a mnoho dalších kurzů. „Za osm let naši činnosti jsme navázali spolupráci s Úřadem práce Podbořany i Žatec, OSPOD Podbořany, pravidelně připravujeme oblečení pro klienty chráněného bydlení z léčebny Petrohrad nebo žateckého Vavřince. Nově také svážíme potraviny z Potravinové banky Džbánsko,“ přiblížila Zuzana svoji práci, kterou jak dodává, dělá s nadšením a s láskou.

„V loňském roce jsem byla trošku v útlumu z celkové situace kolem covidu, děti byly doma, starali jsme se o umírající maminku. Nyní už jsem zase nabrala sílu a těší mě pomáhat ostatním,“ řekla nám Z. Bechyňová.

Nejvíc spolupracuje se Zdeňkou Mocňákovou, předsedkyní Svazu tělesně postižených v Lounech, která cenu Křesadlo za svou trvalou pomoc ostatním lidem získala již poněkolikáté. „Pořádáme spolu Den sociálních služeb, pravidelně vozí věci do Dobrošatníku a také naopak vyhledává rodiny v nouzi, kterým pak poskytujeme materiální pomoc,“ doplnila Zuzana. 

Na snímku držitelky Křesadla, Zuzana Bechyňová a Zdeňka Mocňáková, cenu převzaly v Ústí 9. června.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video