Slavětín ožil hasičskými závody

Lucie Steklá 2021-07-30 18:19:00

První červencovou sobotu se ve Slavětíně sešli hasiči na ,,Memoriálu Stanislava Kučery“. Slavětínští hasiči si tak již po 21. touto sportovní soutěží připomněli svého bývalého velitele. Od deváté hodiny ranní závodili mladí hasiči, kterých se sešlo úctyhodných sedmnáct družstev. Ceny si za své výkony odvezla všechna družstva, ale ty nejcennější kovy získalo v kategorii přípravky družstvo Prťat z Obory, v kategorii mladších žáků první místo obsadil tým Obora A, druhé Obora B a třetí děti z Peruce. Kategorii starší žáci vyhrály děti z Obory, druhé místo obsadily děti z Cítolib a třetí z Domoušic.


Odpoledne se ve Slavětíně konal letošní první závod ze seriálu Krušnohorské ligy, kterého se zúčastnilo celkem šestnáct družstev, deset v mužské kategorii, šest v ženské. První místo si odvezli mezi muži hasiči do Touchovic, druzí byli kluci z Brozan a třetí z Jimlína. Ženskou kategorii ovládly ženy z Černčič, druhá byla Obora B a třetí místo obsadily dívky z Plchova.

,,Prožili jsme společně náročný, ale krásný den. Doufám, že to tak vnímali jak závodníci, tak hosté i diváci, kteří se přišli podívat a podpořit tento krásný sport. Děkuji pořadatelům z řad slavětínských hasičů za podle mě bezchybnou organizaci, rozhodčím za objektivní rozhodování, a v neposlední řadě závodníkům za předvedené výkony a vzornou disciplínu. Dovolte mi pozvat vás na oslavy 140. výročí založení Slavětínských hasičů v sobotu 14. srpna. Je připraven malý program včetně ukázek hasičské techniky, k poslechu bude vyhrávat kapela a večer se bude konat taneční zábava. Všichni jste srdečně zváni,” řekl za SDH Slavětín Pavel Suchý.

                   Text, foto: Pavel Suchý


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video