Kam za kulturou a zábavou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2021-09-10 00:32:00

Krajské Dožínky, Putování 2021, Pohádkově strašidelný les, Louny v pohybu, Art - rocková Louka Band , Tři v háji, Rocketman - je tu další zářijový víkend!

ŽATECKO 

PÁTEK 10. ZÁŘÍ

Žatec, areál u řeky: Sportovní odpoledne – pořádá Sociální centrum pro rodinu. Různé soutěže (skákání v pytli, přetahování lanem, hod na cíl, závod na koloběžkách, skládání puzzlí, skok přes švihadlo, běh). Občerstvení, možnost opékání špekáčků. Pro soutěžící medaile, diplomy a drobné odměny. Od 15 do 18 hod.

Galerie Sladovna Žatec: Povídání o pivu - přednáška. Od 18 do 20 hod.

SOBOTA 11. ZÁŘÍ

Žatec, Hošťálkovo nám.: Putování 2021 aneb bitva křižáků s husity - Přijďte se dobře bavit, projít se centrem města, trochu si zabojovat a něco se dozvědět o historii Žatce. Letos si připomeneme výročí 600 let od porážky druhé křížové výpravy u bran Žatce. Putování bude završeno nefalšovanou bitvou účastníků akce s křižáky! Od 14 hod.

Žiželice u Žatce: Soutěžní odpoledne a pohádková stezka – na sportovním hřišti v Žiželicích. Pořádá SDH Žiželice. Od 15 hod.

Žatec, Klášterní zahrada: KONCERT ZRUŠEN ArtRocková LoukaBand v Žatci – nabijte se energeticky prostřednictvím art rockové kapely Louka Band! Od 19 hod.

Club Devítka Žatec: ŽATECKÝ BAZAR v podloubí - Pomůžete nám vrátit tradici sobotních trhů v podloubí? Od 10 do 13 hod.

Chaloupka Žatec: Sophie rock na Chaloupce – zahrají kapely: Najust, Hot Pants, Boners, Sophie Chair, Chulimanga. Vstupné zdarma. Od 18 hod.

NEDĚLE 12. ZÁŘÍ

Žatec, evangelický kostel: Bohoslužba – každou neděli. Od 11 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 10. ZÁŘÍ

Divadlo J. K. Tyla Postoloprty: TŘI V HÁJI - Divadelní adaptace stejnojmenného literárního bestselleru. Na motivy románu Tři v háji autorů Michal Viewegh, Halina Pawlovská, Iva Hercíková napsal Miroslav Oupic. Hrají: Bořek Slezáček, Monika Timková, Jindra Kriegel, Kateřina Petrová a Lucie Linhartová. Od 19 hod.

Vrchlického divadlo Louny: DUO PIACERE - KŘEST CD ČTVRTÉ PŘÁNÍ - Česko-slovenské hudební propojení DUO PIACERE klavíristy, skladatele a textaře Pavla Kratochvíla a zpěvačky Dagmar Výlevkové pokřtí za účasti světově proslulého klarinetisty Milana Řeřichy jedinečné autorské CD Pavla Kratochvíla s baladami, šansony a variacemi na lidové písně. Od 19 hod.

Městská knihovna Louny: Zvláštnosti při výuce seniorů – seminář pro budoucí lektory s Olgou Svobodovou. Od 9 hod.

KD Zastávka Louny: Taneční kurzy pro mládež. Od 17 a 20 hod.

Amfiteátr výstaviště Louny: Promítáme – Rocketman. Vstup zdarma. Od 21 hod.

SOBOTA 11. ZÁŘÍ

Mírové náměstí Louny: Farmářské trhy. Od 8 do 12 hod.

Baseballové hřiště Louny: Lounský festival sportu – prezentace jednotlivých sportovních klubů, skákací hrad, malování na obličej, dětské aktivity. Od 10 do 16 hod.

Restaurace Stromovka Louny: 20 let na scéně Guerilla Records, vystoupí: Svatopluk, Aku Aku, Loukič, Bratři Karamazovi, Kabaret dr. Caligariho. Od 17 hod.

Pivovar Zichovec Louny: Zichovec beerfest 2021, hrají: Sto Zvířat, Silver Spoons, Michal Horák, Noisy Pots, Curlies, Rastafidli Orkestra ad. Více jak 50 druhů piv, bohaté občerstvení. Od 10.30 hod.

Dělnický dům Cítoliby: Setkání se Zdeňkem Šestákem - křest knihy Jiřího Veselého, beseda, ukázka z mistrovy tvorby, výstava. Od 15 hod.

Peruc: Dožínky – 13. ročník krajský dožínek – P. Černocká (13), bubenická show (14, 15.00, 16.30), Jaroslav Sypal (14.15), Kroky M. Davida (15.30), Hlahol (17). Na fotbalovém hřišti dechovky, v zámeckém parku: šermíři Vítkovci, skotské tance, dravci, klaun, expozice drobnochovatelů, moderní i historická zemědělská technika. Zahájení ve 12 hod.

Zámek Pátek: Zámecká brigáda - úpravy dětského koutku, vyčištění schodiště. Od 11 hod.

Kino Domoušice: UBAL A ZMIZ - Každej dokonalej plán se může podělat. Bláznivá noční jízda, v níž jde o velké peníze, podivný kšeft s balíkem trávy i o sekání malíčků. Nová česká krimikomedie. Od 19 hod.

NEDĚLE 12. ZÁŘÍ

Park Louny: Lounská třináctka s módní přehlídkou dobového oblečení Šatníku paní mlynářky Koštice. Od 15 do 18 hod.

Baseballové hřiště Louny: Louny v pohybu – sportovně zábavná akce pro rodiny – zahájení ve 13 hod., Pepe a Pipi (14 – 15), soutěže pro děti i dospělé (15.30-17), duo Pavel a Káča (17 – 19 h.)

PODBOŘANSKO

PÁTEK 10. ZÁŘÍ

Masarykovo nám. Podbořany: Páteční trhy. Od 7 do 17 hod.

SOBOTA 11. ZÁŘÍ

Město Podbořany: Slavnostní vítání občánků - v obřadní síni na radnici, s krátkým vystoupením dětí z MŠ Hlubanská. Od 13 a 13:30 hodin.

Obec Petrohrad: Pohádkově strašidelný les - na fotbalovém hřišti vás bude čekat doprovodný program: skotačení s Divadlem VeTři. Na cestu se bude vycházet od 16 do 18 hodin po malých skupinkách v časových intervalech. Trasa je vhodná i pro kočárky. Zajištěno drobné občerstvení, opékání buřtů. Od 15:30 hod.

NEDĚLE 12. ZÁŘÍ

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Mše svatá - v 9 hod.

Kostel Krásný Dvůr: Poutní mše sv. Povýšení Sv. Kříže. V 11 hod.

Pšov, kostel: Poutní mše sv. Povýšení Sv. Kříže. Ve 13 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video