O očkování v ,,očkobusu" byl velký zájem. Do Loun přijede na dva dny očkovací tým

Lucie Steklá 2021-11-04 13:24:21

Minulé pondělí 25. října do Loun zavítal očkovací autobus Ústeckého kraje. Zájem o očkování byl značný, lidé na příjezd autobusu čekali v úhledné frontě na Mírovém náměstí dlouho před jeho plánovaným příjezdem. Ač se měl ,,očkobus“ na lounském náměstí zdržel jen dvacet minut od 17.20 hodin, odjížděl kolem osmé večerní hodiny. Očkovací tým aplikoval zájemcům celkem 134 dávek vakcíny Janssen, Pfizer a Moderna. Šestatřicet dávek bylo posilujících, tedy třetí očkovací dávka.

Z důvodu velkého zájmu občanů o očkování proti Covid-19 bylo místostarostou města Milanem Rychtaříkem ve spolupráci s krajským koordinátorem pro očkování Petrem Severou a ředitelkou lounské nemocnice Zuzanou Bartošovou domluveno, že ve dnech 15. a 16. listopadu přijede mobilní očkovací tým Krajské zdravotní do lounské nemocnice v Rybalkově ulici. Očkování bude probíhat v bývalém očkovacím centru AGELu po oba dny vždy od 14 do 18 hodin.

Krajská zdravotní také upravila provozní dobu očkovacích center v nemocnicích ve správě společnosti. Cílem je přizpůsobit provozní dobu aktuálnímu počtu očkovaných a zachovat vysokou dostupnost zdravotnického pracoviště. Pro náš okres nejbližší centrum je v mostecké nemocnici. V budově B v prostor vstupní vestibulu probíhá očkování od pondělí do soboty, a to vždy od 7.30 do 18 hodin. Očkovací místo pro děti ve věku 12 až 15 let je na tomtéž místě, a to každý pátek od 7.30 do 15 hodin. V Chomutově se očkuje v pavilonu H denně od 8 do 18 hodin, a to včetně očkování bez předchozí registrace. Očkovací místo pro děti ve věku 12 až 15 let je ve stejném pavilonu každý pátek od 15 do 19 hodin. 

Více o očkování se dočtete v krátkém rozhovoru s lounským místostarostou Milanem Rychtaříkem.

Zájem o ,,očkobus"  vyvolal další jednání s týmem Krajské zdravotní, jak dopadla? 

,,Vzhledem k situaci, která nastala 18. října v OČKOBUSE Krajské zdravotní, jsem se rozhodl, že poptávku po očkování musíme jako město opět našim občanům nabídnout (poznámka redakce: bylo naočkováno skoro 140 osob). Hned následující den v úterý jsem se osobně sešel s krajským koordinátorem očkování p. Severou a paní ředitelkou lounské nemocnice AGEL Z. Bartošovou a domluvili jsme se, že očkování mobilním týmem KZ a.s. proběhne 15. a 16. listopadu v odpoledních hodinách v nemocnici AGEL v Lounech v bývalé očkovacím centru. 

Jde tedy také o vstřícný krok k seniorům?

Dost dobře si nedokážu představit, že především naši starší spoluobčané budou cestovat do Slaného nebo Žatce, kde jsou nyní relativně dlouhé čekací lhůty. Jsem samozřejmě velmi rád, že mi Krajská zdravotní a.s. vyšla vstříc a mobilní očkovací tým do Loun vyšlou.

Jak to bude s registrací k očkování v Lounech?

Registraci a evidenci zájemců o očkování provede na místě mobilní tým. Očkovat se bude vakcínami: Moderna, Pfizer i Janssen (Johnson& Johnson) a samozřejmě se budou podávat i posilující dávky (3. očkování). Očkování je možné pro zájemce 16+.

Pokud nebudou dva očkovací dny stačit, budou mít lidé další možnost se očkovat v Lounech?

Pokud zájem o očkování bude velký a neuspokojíme všechny občany Loun i přilehlých obcí jsem domluvený s krajským koordinátorem očkování, že budeme hledat další možnosti, jak uspokojit občany a zvýšit celkovou proočkovanost v našem města, ale i okrese Louny.Očkovat by nyní měli především praktičtí lékaři, kteří si mohou vakcíny přímo objednávat. Podle informací odboru zdravotnictví krajského úřadu ne všichni praktičtí lékaři tuto službu svým pacientům chtějí nabízet.

,,Velký dík patří Krajské zdravotní a.s. a nemocnici AGEL v Lounech, že velmi rychle zareagovali na potřebu obyvatel našeho města," řekl na závěr Milan Rychtařík. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video