Louny mají vánoční strom z Černčic. Rozsvícení proběhne bez programu

Lucie Steklá 2021-11-24 13:02:00

Jednání krizového štábu ORP Louny se uskutečnilo v pondělí. Na něm bylo doporučeno všem pořadatelům omezit konání veřejně přístupných akcí tak, aby nedocházelo k většímu shlukování osob na jednom místě.

Pro město Louny to znamená, že rozsvícení vánočního stromu proběhne tuto neděli 28. listopadu, ovšem bez kulturního programu. Trhy se uskuteční. ,,Na jednání rady města jsme rozhodli o tom, že trhy budou, ale zrušíme program. Vánoční trhy se mohou uskutečnit při dodržování hygienických opatření. A současně je možné se objednat na noční výstup na věž, který bude probíhat v malých skupinkách opět s dodržením všech pravidel,“ uvedl lounský starosta Pavel Janda.

Vánoční strom - smrk pichlavý - na lounské Mírové náměstí dorazil v úterý 23. listopadu z Černčic, kde dorostl do výšky patnácti metrů. 

Program během rozsvěcení Louny zrušily podobně jako řada jiných měst v kraji i republice. ,,Při rozhodování převládla společenská odpovědnost a zdravotní důvody nad ekonomickými a dalšími aspekty. Svou roli hrálo také to, že se nám začal rozpadat program složený mj. z vystoupení našich škol a školek,“ vysvětlil P. Janda.

Letošní rozsvícení můžete také shlédnout z věže chrámu sv. Mikuláše. Na mimořádné výstupy na věž je třeba se předem přihlásit v Infocentru Louny.


Pro upřesnění informací, které začátkem týdny vypluly napovrch, vydalo své vyjádření také Infocentrum Louny, které rozsvícení pořádá. ,,Vlivem epidemiologických opatření a s ohledem na doporučení Krizového štábu Ústeckého kraje a rozhodnutí Krizového štábu obce s rozšířenou působností. 28.11.proběhnou ADVENTNÍ TRHY NA MÍROVÉM NÁMĚSTÍ, dojde k rozsvícení vánočního stromu, který bude dnes instalován a v následujících dnech nazdoben, prozatím se mohou uskutečnit oba ZVLÁŠTNÍ VÝSTUPY NA VĚŽ (místa ještě zbývají, více informací u nás v Infocentru), uskuteční se také trhy v Jakoubkově ulici a Dovalte na Vale. Nelze uskutečnit plánovaný tříhodinový kulturní program na pódiu, tedy vystoupení mateřských a základních škol, zájmových spolků, ani Jitky Asterové, Petry Peterové a Bořka Slezáčka. Kulturní programy a vystoupení jsou rušena plošně, i v ostatních městech, včetně hlavního města a Staroměstského náměstí, nejedná se v případě města o nic mimořádného," uvedlo Infocentrum. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video