Jan Holštajn z Klůčku dostal skvělou nabídku. Stal se baskytaristou v rockové kapele Melodica

Hedvika Mašková 2021-12-03 10:30:00

Hudbě se věnuje od malička. Od devíti let zpívá a nyní studuje na teplické konzervatoři. Rovněž hraje na baskytaru, klavír a kytaru. Řeč je o talentovaném sedmnáctiletém Janu Holštajnovi z Klůčku, který nedávno dostal skvělou nabídku hrát jako baskytarista v rockové kapele Melodica.

,,Nabídku, jestli bych si nechtěl zahrát v kapele, jsem dostal od svého kamaráda Filipa Ježka, který také studuje konzervatoř. Tak to celé začalo! Ve skupině působím teprve od září letošního roku,“ sdělil nám Jan Holštajn, kterého zároveň můžete vidět v mosteckém divadle ve výpravné adaptaci Mauglí či historické hře Králova řeč.

V současné době mladý muzikant s kapelou hlavně zkouší. ,,Nacvičujeme současný repertoár z alba ,,Rockový srdce“, které bylo vydané letos v srpnu, ale pomalu začínáme i s písněmi, které se objeví na novém albu nazvaném „Rockový vesmír“. Na konec listopadu a na prosinec jsme měli rovněž naplánované koncerty, které se, bohužel, kvůli zhoršující se situaci kolem covidu všechny zrušily,“ pověděl, co je ve skupině aktuálního, Jan Holštajn a poznamenal, že se od jeho vstupu do kapely pořád něco děje: ,,Spolupracovali jsme s Nadačním fondem Slza zvířat, který Melodica podporuje, na skladbě ,,Šampion”. K písni se také natáčel videoklip (zahrál si v něm i náš manager, herec a moderátor Miroslav Šimůnek) a proběhl i křest v Praze. Kmotry se stalo mnoho celebrit z českého showbyznysu, například Lucie Zedníčková s dcerou Amelií Pokornou Zedníčkovou, Kristal Shine, Raego (letos získal stříbrného slavíka v kategorii Hip Hop Rap), Michal Šeda a další. Celou akci moderoval Miroslav Šimůnek. Předminulý týden jsme dokončili i nový videoklip ,,Rockerů král“, který jsme natáčeli v Teplicích v restauraci Velbloud a také na letišti Modelpark Suché u Modlan. Klip vyjde letos v prosinci. Naše písně je možné slyšet také v rádiích.“

V nejbližší době se fanoušci kapely mohou těšit na další videoklip k písni ,,Olymp“, který se bude natáčet na horách. Hudební skupina Melodica si do něho na pomoc přizvala opět známé osobnosti, které však nechce prozrazovat, ale nechá si jejich odtajnění jako překvapení.

,,V plánu jsou ještě další videoklipy k písním ,,Ježek“, ,,Bouře“ a ,,Soumrak“, kde by si měl zahrát také kytarista z kapely Zlatého Slavíka Marka Ztraceného Patrik Bartko, který do písně natočil ve studiu Ponte Records své kytarové party, a videoklip ,,Země nedýchá“, kde se jako host objeví kytarista Jan Bašek. Pracujeme také na anglické verzi písně ,,Život“, kam své party nabubnoval bubeník Russell Gilbrook z legendární kapely Uriah Heep. Píseň vyšla již v češtině na zmiňovaném albu ,,Rockový srdce“,“ prozradil na závěr Jan Holštajn z Klůčku, kterému role v kapele sedne jako ulitá, jelikož, jak sám říká, je to jeho ,,šálek kávy“. Působení bere zároveň i jako skvělou zkušenost a lze předpokládat, že o něm ještě hodně uslyšíme.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video