Policie ocenila mladíka za záslužný čin. Našel peněženku a poctivě ji odnesl na policii

Lucie Steklá 2021-12-31 09:39:44

Louny (lus, mir) Dobré vychování a smysl pro správné chování předvedl v říjnu mladík v Lounech. Žák základní školy našel s kamarády na náměstí peněženku, ve které byly kromě finanční hotovosti i doklady a platební karty. ,,Zachoval se tak, jak bychom se měli zachovat všichni a rozhodl se ji odnést na Městskou policii v Lounech. Po cestě však byl napaden a útočník ho i přes jeho odpor nakonec o peněženku obral. Sebral z ní peníze a zahodil ji,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Nakonec tedy mladík na policii odevzdal alespoň peněženku s doklady a platebními kartami. Tyto věci se tak díky poctivému mladíkovi dostaly zpět ke svému majiteli.

Za tento čin převzal mladík z rukou zástupců Územního odboru (ÚO) Policie České republiky Louny Petra Molnára, zástupce ředitele ÚO a Pavla Vysloužila, vedoucího Oddělení obecné kriminality, poděkování ředitele ÚO Louny Roberta Kubánka. ,,Kromě samotného ,,poděkování“ za své příkladné chování žák od zástupců policie obdržel drobné dárky,“ dodala mluvčí.

Ocenění se mladíkovi dostalo i z rukou starosty města Louny Pavla Jandy, který se předání rovněž zúčastnil. ,,Společně se zástupci Policie ČR jsem ocenil poctivého nálezce peněženky s doklady a finanční hotovostí. Oceněným nálezcem byl žák lounské speciální základní školy. Celý incident, k němuž po nálezu peněženky došlo, policie vyšetřila a útočník, který měl žáka kvůli peněžence napadnout, teď čelí trestnímu stíhání,“ uvedl starosta P. Janda.

Stejně pohotově a správně se zachovali v polovině října při společné cestě do kina hráči přípravky SK Cítoliby. Ti nalezli v Poděbradově ulici v Lounech peněženku obsahující hotovost s přibližně osmi tisíci korunami, doklady (řidičský a občanský průkaz, průkazky diabetika, očkování a jiné karty. ,,Díky sdílení kontaktů, síle sociální sítě facebook a individuální znalosti, byl majitel peněženky brzy identifikován. Ještě týž den, v půl jedenácté večer, tedy zhruba pět hodin od nálezu, byla peněženka předá-na svému majiteli. Cítíme hrdost na naši mládež! Přesně tohle jsou hodnoty, které u nás v klubu frčí nejen u dětí!“ řekl zástupce SK Cítoliby Milan Skula.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video