Nemocnice zakázaly návštěvy, za seniory v Lounech můžete

Lucie Steklá 2022-02-16 14:21:46

Vzhledem k epidemiologické situaci zdravotnická zařízení opět přistoupily k zákazům návštěv. Za svými blízkými se tak opět nemohou příbuzní vydat do Nemocnice Louny, kde přitom byly návštěvy po dvou měsících opět povoleny teprve 6. ledna. Od středy 19. ledna jsou opět zakázány, stejně jako ve všech nemocnicích Krajské zdravotní. Návštěvy zatím neomezují v Domově seniorů U Pramene v Lounech, výjimkou byl první únorový týden.

Hygienici v Ústeckém kraji zaznamenávají denně přes dva tisíce nově nakažených. Varianta Omikron se i tady rychle šíří. Přestože jsou jejich klienti nemocnic a domovů pro seniory ve velké většině očkovaní, jejich vedení nechtějí ponechat nic náhodě. Dodržují přísná hygienická nařízení, někde preventivně zakazují návštěvy. „Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci v souvislosti s novou mutací Covid-19 jsme bohužel nuceni, s ohledem na zdraví našich klientů a pacientů, opět zrušit možnosti návštěv. Ten platí do odvolání. Omlouváme se tímto za vzniklé komplikace a děkujeme za pochopení,“ uvedlo vedení lounské nemocnice.

Zavírat domov nebo omezovat návštěvy nemají v úmyslu v lounském Domově seniorů. „Máme před sebou snad už poslední epizodu covid. Nemáme v úmyslu domov zavírat nebo omezovat pohyb klientům. Zákaz návštěv a zákaz vycházení mimo budovu bude platit pouze pro covid pozitivní, a to jen po dobu karantény. Budeme a jsme ve stálém spojení s krajskou hygienickou stanicí,“ řekla ředitelka Domova U Pramene Jana Černá. Výjimkou byl první týden v únoru, kdy byly na sedm dní návštěvy zakázány. Pokud do lounského domova míříte za svými příbuznými, platí stále stejná pravidla včetně povinnosti nosit respirátor po celou dobu pobytu. Lounský domov seniorů je jeden z mála, který je otevřen návštěvám.  „Přátelé, jsme v pořádku i bez covidu. Snad už bude klid. Mám k vám ale jednu prosbu. Když k nám jdete na návštěvu, stále je potřeba prokázat, že jste očkovaní, prodělali jste nákazu covidem anebo máte platný test. Nikdo nás té povinnosti kontroly nezbavil,“ upozorňuje na podmínky návštěvy seniorů v lounském Domově U Pramene ředitelka a dodává: „Nemá cenu nad tím polemizovat s recepční. Jsme jeden z mála domovů, který je otevřen, neboť nákaza se vrací do populace seniorů. Až naše povinnost pomine, dáme vám určitě vědět. Také nás to netěší, ale tuto povinnost neporušíme,“ vyzvala rodinné příslušníky. 

Zákaz návštěv platí ve všech nemocnicích Krajské zdravotní. „Nechceme vystavovat naše pacienty nebezpečí, omikron je hodně nakažlivý a pacienti mají oslabený organismus. Nemocnice jsou z tohoto pohledu velmi rizikové, proto jsme k zákazu návštěv přistoupili,“ vysvětlila mluvčí Krajské zdravotní Jana Mrákotová. Zákaz se týká nemocnic Ústí nad Labem, Děčíně, Mostě, Litoměřicích, Rumburku, Teplicích a Chomutově. Zákaz návštěv platí také v Kadani, s výjimkou dětského oddělení či pacientů v terminálním stádiu nemoci. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video