Krále z trůnu stolních fotbalistů nesesadili

Redakce 2022-03-25 23:23:48

Před nedávnem se ve fotbálkovém klubu Kapitán uskutečnilo již 7. Mistrovství Loun ve stolním fotbálku. Dorazili hráči a hráčky nejen z Loun, ale i z ostatních měst Ústeckého kraje, Prahy i Karlových Varů. Letos pořadatelé turnaj okořenili. Vedle klasických disciplín dvojic, žen a náhodného losu byla zařazena novinka v podobě mixů, kde proti sobě soutěží pouze smíšené dvojice. Do nich nastoupili dva manželské páry – Jan a Barbora Bezouškovi (4. místo) a Lenka Krásná s manželem Jiřím (2.místo). Bronz brala dvojice František Mildorf a Michaela Baumgartnerová (Most). Na stupni nejvyšším se umístil bývalý pár, kterému to ale u stolu klape i nadále a to Adriana Čepeláková (Most) a Lukáš Rais (Bílina).

      Po mixech odstartovala královská disciplína a to dvojice, do které se přihlásilo 11 párů. F. Mildorf s M. Baumgartnerovou zkusili společně štěstí i v této kategorii a dávali o sobě hodně nahlas vědět. Kvalifikaci vyhrál smíšený pár z lounských Superstrojů Lenka Krásná a Jan škoda, největší favoriti na výhru Michal Černý a Lukáš Rais obsadili 2. místo. Až na 9. místě se umístila domácí dvojice z družstva mistrovského Brooklynu Michal Zítka a Tomáš Džurdženík a právě proto hned první kolo narazili na již zmiňované favority M. Černého a L. Raise, kteří je porazili a poslali na levou – jednou tak dlouhou stranu pavouka. Nepsané pravidlo o vítězi kvalifikace se opět potvrdilo, a tudíž Jan škoda s Lenkou Krásnou vypadli hned na začátku pavouka. T. Džurdženík s M. Zítkou ale zapnuli a dostali se opět k dvojici Rais Černý, které překvapivě porazila již zmiňovaná dvojice Mildorf - Baumgartnerová, kteří se dostali bez prohry až do finále. Zítka - Džurdženík uštědřili v odvetě Černému s Raisem nejtěsnější porážku (8:7) a favorita na vítězství zaparkovali na 5. místě. Přes karlovarskou dvojici D. Štěpán F. Kubín (4. místo) a M. Stehlíka s J. Zelenkou (3. místo) se dostali až do finále, kde museli porazit dvakrát neporažené, což se jim nakonec povedlo a usadili F. Mildorfa s M. Baumgartnerovou těsně pod vrchol.

     Následovala disciplína žen, kde Adriana Čepeláková získala druhou zlatou, před Barborou Bezouškovou, Michaelou Baumgartnerovou a Lenkou Krásnou.

Večer se konala disciplína náhodného losu (vylosuj si svého spoluhráče). Los svedl k sobě Lukáše Raise a Tomáše Džurdženíka, a proto to vypadalo na double pro Tomáše. Ve finále této dvojici ale vystavili drtivou stopku Jiří Zelenka z Bíliny a Jan Bezouška. Třetí místo obsadili Martin Stehlík a Michal Černý (Praha).

Celkovým vítězem se tedy nakonec stal několikanásobný obhájce, který se letos o žezlo nemusí s nikým dělit. Minulý rok měl stejně bodů s Bohumilem Křivdou a Markem Jordánem (oba z Prahy).

Tohle všechno výše jmenovaní stihli za dvanáct hodin, které strávili u třech stolů značky Leonhart.

„Jsem opravdu šťastný nejen za výhru, ale především za to, že jsme snad již tradiční mistrovství Loun v této složité době zvládli úspěšně uspořádat, to je pro mě ta největší radost a skoro vůbec mi nebude vadit, pokud mě za rok na 8. Mistrovství Loun z trůnu sesadí,“ řekl s úsměvem vítěz. (tod)


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video