Kadaňská nemocnice zmodernizuje 40 let staré operační sály

Redakce 2022-04-04 18:27:45

Kadaň – Operační sály v kadaňské nemocnici projdou velkou modernizací. Zlepší se tak podmínky pro lékaře i pacienty.

Pro nemocnici to bude velká zakázka za stovky milionů korun. Samotná modernizace bude trvat několik let. V současné době probíhá výběrové řízení na dodavatele. „Nyní ještě není dokončeno 1. kolo, po jeho ukončení, kdy firmy prokážou firmy kvalifikační předpoklady, proběhne druhé kolo, kdy bude nabídnuta cena za dílo,“ uvádí ředitel nemocnice Petr Hossner.

Modernizovat se bude takzvaně za provozu a po etapách, pro pacienty to nebude znamenat odložení operací. „Nejdříve proběhne rekonstrukce dvou sálů a dospávacího pokoje a následně rekonstrukce druhé poloviny, dalších dvou operačních sálů. Jako poslední dojde k rekonstrukci centrální sterilizace.

Nepočítáme s propadem počtu operací, naopak počítáme s přirozeným růstem tak jako v posledních letech. K dispozici máme i operační sály,“ popisuje Hossner.

Hlavním důvodem velké a nákladné modernizace je stáří centrálních operačních sálů. „Jsou původní, to znamená, že jsou již více jak čtyřicet let v provozu, a i když splňují potřebné požadavky, tak jsou již technologicky zastaralé. Nové operační sály budou zrekonstruované tak, že každý sál bude mít samostatné technologické zázemí, klimatizace, filtrace vzduchu a podobně. Současně bude operační sál i větší a umožní tak lepší využití prostoru pro všechny přístroje, kterých je za posledních desítky let stále více,“ vysvětluje ředitel nemocnice.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video