Žatecký gympl má nové laborky, přispějí k lepší výuce

Oldřiška Hradcová 2022-04-06 10:16:57

Žáci žateckého gymnázia se společně s učiteli těší z nových laboratoří fyziky a biologie. Nové a moderní učebny již od začátku druhého pololetí slouží k výuce daných předmětů. Laboratoře si již vyzkoušelo přibližně sto studentů.

„Chtěli jsme především, aby si žáci již odmala mohli osahat to, o co byly předchozí generace ošizeny. Teď to, co žák uvidí na mikroskopu, se bude rovnou přes učitelskou katedru promítat na interaktivní tabuli. Konečně budeme učit metodami jednadvacátého století,“ popsal ředitel gymnázia v Žatci Miroslav Řebíček během prohlídky obou nových učeben. Z těch mají velkou radost také samotní učitelé. „Sotva se za dělníky zavřely dveře, už jsme vytahovali mikroskopy a včera jsme se učili pracovat i se senzory, kterými lze třeba změřit tlak,“ vyprávěla učitelka biologie Andrea Koníčková, zatímco nastavovala jeden z nových mikroskopů, abych si ho mohla vyzkoušet i já.

Podle učitelky fyziky Aleny Zimmermannové přispějí laboratoře k zábavnější výuce. „Budeme sem brát i děti z nižšího gymnázia, protože fyzika je složitější předmět a jsem ráda, že máme nyní zázemí k takové výuce, ve které si žáci mohou vše vyzkoušet. Dříve se chvilku měřilo, a pak se strašně dlouho psal protokol a kreslili se grafy. Dnes to za ně všechno udělá počítač,“ vysvětlila Zimmermannová.

Laboratoře zářící a vonící novotou mají zhotovené podlahy, kabelové rozvody a jsou vybaveny novým nábytkem a technickým vybavením. Projekt, který se podle ředitele připravoval od roku 2016, vyšel zřizovatele, Ústecký kraj, na dva a čtvrt milionu korun. Stavební a instalatérské práce pak zajistilo město Žatec, jakožto vlastník budovy. „Potřebujeme v kraji udržet vzdělané lidi a to se nám podaří jedině tehdy, pokud jim dáme kvalitní zázemí. Musím pochválit vedení i pedagogy gymnázia, že tady se jim to daří,“ sdělila radní pro školství Jindra Zalabákovou. „Doufám, že se nám podaří v tomto roce udělat i novou laboratoř chemie. Rád bych ji měl pro žáky připravenou od nového školního roku,“ uzavřel Řebíček.


Napsal(a): Oldřiška Hradcová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video