Úspěšná spolupráce města a Muzea Na Kočičáku

Lucie Steklá 2022-04-20 14:03:00

U příležitosti uplynulého 83. výročí vpádu německých vojsk 15. března 1939 a následně vyhlášeného protektorátu Čechy a Morava (16. 3.) se sešli na lounské radnici zástupci Muzea československého opevnění 1936-1938 Na Kočičáku v Chomutově a místostarosta Loun, aby po vzpomínce na jedno z nejtragičtějších období našich novodobých dějin vyhodnotili dosavadní přínosnou spolupráci mezi chomutovským muzeem a Městem Louny.

 Spolupráce začala v roce 2016, poté, kdy město do svého majetku obdrželo tři vojenská opevnění – řopíky na území Loun. Výsledkem spolupráce jsou dnes například představení repliky praporu Pěšího pluku 46 věnovaného lounskými občany k 90. výročí předání, rekonstrukce již zmíněných tří řopíků v intravilánu města, informačně vzdělávací tabule na lounském výstavišti, přednášky pro veřejnost nebo nedávné vydání publikace Obrana Loun v roce 1938.

Slavnostní chvílí se v průběhu jednání stalo udělení pamětní Medaile města Loun panu Janu Kohoutovi, který se aktivně podílel na řadě akcí v Lounech, na rekonstrukci řopíků, nebo jako představitel T. G. Masaryka při 100. výročí vzniku Československa i jako průvodce. Za všechnu jeho činnost J. Kohoutovi poděkoval místostarosta města Vladimír A. Hons, a to za přítomnosti ředitele Muzea Na Kočičáku Jiřího Piramovského a jeho lounského zástupce Jana Šímy. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video