Divadlo tleskalo dětem na festivalu Mateřinka

Lucie Steklá 2022-04-21 15:33:17

Dvě odpoledne patřily v lounském Vrchlického divadle dětem. Po dvouleté odmlce se tam vrátil festival Mateřinka 2022. Na úvod vystoupily děti spolu s učitelkami z pořadatelské soukromé Mateřinky Louny, návštěvníky přivítal starosta města Louny Pavel Janda. Během dvou odpolední se na jevišti divadla představilo čtrnáct mateřských škol.

Festival mateřských škol zahájila v pondělí jednotřídka MŠ Domoušice. A právě obec Domoušice v čele se starostou Zdeňkem Kutnerem byla ta, kdo pořádal první ročníky Mateřinky. Domoušické děti, protože jak říkají, jsou všichni kamarádi, se představily právě se stejnojmenným vystoupením – Kamarádi. Po vesnické školce následovalo vystoupení MŠ Šafaříkova Louny a jejich Svět plný kouzel, poté je na pódiu vystřídali školáčci z Dobroměřic s vystoupením Já a deštník aneb když naše hvězdy tančí. Čtvrtou vystupující školkou byla MŠ Mateřinka a Supermix 2022. Vystoupení nazvané Píseň si broukej zaplněnému divadlu představily děti z MŠ Speciální Louny, Beruško půjč mi jednu tečku byl název vystoupení MŠ V Domcích Louny. Posledním pondělním vystoupením krásného od-poledne bylo Jarní probuzení mateřinky Otakara Jaroše Louny.

Maminky a tatínkové, tetičky, strýčkové, babičky a dědečkové i sourozenci nebo kamarádi zaplnily lounské divadlo jak v pondělí, tak i v úterý, kdy festival Mateřinka 2022 pokračoval. Úterní pásmo dětských vystoupení zahajovala MŠ Fügnerova Louny, držitelka certifikátu Skutečně zdravá škola, s tanečním vystoupením Kamarádi do deště. Jak je Mocná příroda předvedly děti z MŠ Kpt. Nálepky Louny, které vystřídaly dívky z MŠ Dykova Louny a jejich taneční vystoupení na motivy pohádky Ledové království. Jediným a pravidelným účastníkem mimo školek z Lounska byla školka MŠ Alergo Žatec s programem zaměřeným na zdraví, který pomáhá dětem pomocí dechových cvičení odolávat nemocem. Jejich barevné a veselé vystoupení mělo název Hledá se chůva. Myší kino do lounského divadla ,,nastěhovala“ MŠ Přemyslovců Louny. Předposlední vystoupení festivalu, současně třetí z mateřinky na vesnici, do Loun přivezly děti z MŠ Hřivice, jejichž doménou je zážitkové učení, zábava a hry. Vystoupení neslo název Máme rádi zvířata. Mateřinku 2022 zakončil Pramen zdraví na motivy dětské muzikálové pohádky Ať žijí duchové dětí z MŠ ČSA Louny. Každé vystoupení diváci odměnili zaslouženým potleskem, který se malým účinkujícím vždy velmi líbil a málokdy ihned opouštěli jeviště, vždy si ho náležitě užili. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video