Herna se stala cílem zlodějů, zaměstnance zbili boxerem

Lucie Steklá 2022-07-12 13:10:17

Lounští kriminalisté vyšetřují loupežné přepadení, jehož cílem se stal zaměstnanec herny v Lounech. Lupiče policisté dopadli velmi rychle, muži byli obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu. Jeden ze zadržených mužů měl mít v červnu na svědomí přepadení ženy.

K loupežnému přepadení došlo minulé úterý, 28. června. Oznámení o napadení v herně přijali lounští policisté v brzkých ranních hodinách. ,,Zaměstnance herny měli surově napadnout tzv. boxerem dva neznámí muži, kteří vzápětí měli odcizit finanční hotovost z pokladny. Zraněné-ho muže údajně nechali ležet na zemi a z místa utekli neznámo kam. Policisté zjistili veškeré dostupné informace k popisu útočníků a ihned po nich začali pátrat,“ uvedl policejní mluvčí Kamil Marek s tím, že napadený muž měl zranění, která si vyžádala lékařské ošetření a převoz do nemocnice.

Svým jednáním si pachatelé z herny přisvojili bezmála jedenáct tisíc korun.

Kriminalisté na základě šetření a zjištěných informací muže podezřelé z násilného trestného činu rychle vypátrali, za-drželi a odvezli na oddělení policie. Policejní komisař na základě důkazů zahájil jejich trestní stíhání. Jedná se o 28letého a 27letého muže z Loun.

Kriminalisté také zjistili, že starší z mužů měl mít na svědomí i jiné loupežné přepadení, ke kterému došlo v polovině června. Vyhlédl si ženu, která procházela v dopoledních hodinách podchodem železniční stanice v Bílině. Muž měl k ženě zezadu přistoupit a chytit její kabelku za popruh. Po několika sekundách přetahování žena kabelku upustila a upadla na zem. Z kabelky, kterou muž následně nechal na místě, sebral peněženku s finanční hotovostí přesahující tisíc korun. ,,Oba muži byli obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Poli-cejní komisař podal návrh na vzetí do vazby, který státní zástupce akceptoval. V případě soudem uznané viny hrozí ob-viněným trest odnětí svobody až na deset let. Případem se nadále kriminalisté zabývají,“ doplnil Marek. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video