Běh upřímných srdcí pro Vojtíška Bulavu. Hasiči chtějí pomoci synovi svého kolegy

Alla Želinská 2022-08-26 09:00:00

Nadační fond Upřímné srdce přichystal na první zářijovou neděli krásnou dobročinnou akci - letos již sedmý ročník Běhu upřímných srdcí, který se uskuteční od 14 hodin u jezera Milada. Poběží se pro pětiletého Vojtíška Bulavu z Vroutku. K tradičním sólovým běhům a štafetám přibyde ještě speciální štafeta pro hasiče v plné výstroji s aktivním dýchacím přístrojem.

„Srdečně zveme všechny sportovce, nadšence, rodiče s dětmi i firemní a sportovní týmy na již 7. ročník Běhu upřímných srdcí. 100 % výtěžku akce jde pro Vojtíška, o jehož silném příběhu se můžete dočíst na Aktuální pomoc. Čeká nás bohatý doprovodný program pro děti o dospělé,” zvou pořadatelé. Znovu se můžete svézt na konících se stáje Tivani. Projít si dráhu válečníka od Spolku A.S. Ghost Czech Force. Zabavit se na aktivitách pro malé hasiče od sboru dobrovolných hasičů Klapý a dalších hasičů z okolí. Hry i aktivity mají připraveni i tradiční partneři akce ze Severočeské vědecké knihovny a také státního podniku DIAMO (odštěpný závod PKÚ). Nově budete moci vyzkoušet i aktivity od Fire rescue Štětí. I ty nejmenší děti si mohou zaběhat v nesoutěžních bězích na kratší vzdálenosti. Vše podtrženo jedním z nejhezčích míst v okolí Ústí nad Labem, mezi které průzračné jezero opravdu patří.

Vybrané částky za registraci jsou vždy předány v plné výši dětem zařazeným do programu pomoci. Organizaci běhů zajišťuje jako každý rok Jaroslav Hercík s kolegy z Primaběhy.cz.

Výtěžek letošního běhu je v plné výši věnován synovi dobrovolného hasiče z Vroutku Jozefa Bulavy, Vojtíškovi, který má bohužel vývojové vady jako jen 24 lidí na světě a nemá stanovenou jasnou diagnózu nemoci. Proto mu byl zamítnut příspěvek na speciálně upravený automobil pro jeho převoz.

Na běhu upřímných srdcí se běžci setkají již posedmé. K tradičnímu běhu na 5 km pro běžce a 1 km pro děti v minulých letech přibyl ještě štafetový běh firem a organizací na 3x1 km. Letos škálu běžců doplní další štafetový běh na 3x1 km určený pro hasiče v kompletním hasičském vybavení včetně aktivního dýchacího přístroje. Organizátory inspirovala štafeta hasičů z Klapý, která již minulý rok běžela v kompletním hasičském vybavení (i když zde byl DT jen jako zátěž).

Nadační fond Upřímné srdce pomáhá hendikepovaným dětem již od roku 2012 a za tu dobu vybral a předal více než 2 000 000 Kč, které rozdělil mezi 51 dětí. Celý fond je složen čistě z dobrovolníků a zakládá si na tom, že všechny vybrané peníze se předají ve 100 % podpořeným dětem. Ne jinak je tomu i pro letošní běh a 100 % startovného, které běžci platí, půjde na pomoc pro Vojtíška.

Na akci není tolik důležité, kdo vyhraje, ale aby se všichni dostali do cíle a akci si užili. I když i pro letošní rok jsou pro hlavní běhy připraveny krásné ručně dělané medaile. Ty na 5km z dílny skláře Zdeňka Kunce a ty pro 1 km věnoval i letos umělec Honza Marek Jmwood&epoxy. Pohár pro nejlepší štafetu běžců věnovala firma Edgewell a pohár pro nový běh hasičů s aktivním DT pak podpořil internetový portál www.hasicovo.cz. Běžci si odnesou i další dárkové předměty od partnerů akce. Již tradičně máte možnost vybrat si z tras dlouhých 1 kilometr nebo 5 kilometrů. Pro velký úspěch pořadatelé zopakují také dětské běhy, u nichž je registrace na místě v den závodu.

Orientační harmonogram nedělního dobročinného běhu 4. 9. 2022: 14:00 Oficiální zahájení a spuštění registrace, 14:30 Štafeta o pohár 3 x 1 km, 15:00 Závod na 1 km, 15:30 Dětské nesoutěžní běhy, 16:00 Hlavní závod na 5 km, 16:45 Vyhlášení výsledků 1 km, 16:55 Vyhlášení štafety na 3 km, 17:00 Vyhlášení výsledků 5 km.

Registrace do běhu je nutná předem včetně štafet na www.uprimnesrdce.cz/akce/beh. Najdete tam kompletní informace o akci a přihlášky na všechny běhy. Výše registračního příspěvku činí od 50 Kč (dětský běh) do 300 Kč /každý člen štafety. 

Pořadatelé se těší na všechny, kteří společně s nimi podpoří Vojtíška. A pokud z nějakého důvodu nemůžete na akci dorazit, je možné ho podpořit zasláním částky na transparentní účet nadačního fondu 218164200/0600.       

Zdroj: Foto: archiv nadačního fondu z roku 2021, archiv Bulavových

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video