Průjezd Mírovým náměstím bude omezen. Severočeská vodárenská zahájí rekonstrukci vodovodu a kanalizace

Lucie Steklá 2023-04-04 15:23:00

Louny - Po Velikonocích se průjezd centrem města Louny až do října letošního roku řidičům výrazně omezí. Od 11. dubna do 15. října totiž bude postupně v jednotlivých etapách na Mírovém náměstí a v ulicích Pivovarská a Beneše z Loun rekonstruován vodovod a kanalizace. Z tohoto důvodu dojde v této lokalitě k uzavírkám, a řidiče tak čekají objízdné trasy. Práce budou během roku rozděleny do čtyř etap, každá pro část Mírového náměstí.

,,Řidičům proto doporučujeme, aby se průjezdu přes Mírové náměstí vyhnuli. Pro vyřízení si záležitostí v centru bez dopravních komplikací bude ideální využít parkoviště v ulici Osvoboditelů proti Bille,“ vyzývá mluvčí radnice Marcel Mihalik. Pro řidiče, kteří i přes dopravní komplikace do centra vjedou, budou připraveny v každé ze čtyř etap objízdné trasy. Termíny jednotlivých etap jsou orientační.  Investorem rekonstrukce kanalizace a vodovodu je Severočeská vodárenská společnost a.s. (SVS), nikoli město Louny. Zhotovitelem stavby je Metrostav DIZ s.r.o.


Objízdné trasy po dobu rekonstrukce vodovodu a kanalizace v centru Loun:

Etapa 1 – v době od 11. dubna až 25. dubna 2023

Uzavřeno: Od křižovatky Mírové náměstí x Hilbertova po budovu Městského úřadu Louny, čp. 35.

Objízdná trasa: Doprava bude vedena běžně s tím rozdílem, že z Mírového náměstí bude možné odjet pouze ul. Pivovarská (u budovy knihovny, čp. 1, nebude možné odbočit do ul. Hilbertova).

Etapa 2 – v době 26. dubna až 30. června 2023

Uzavřeno: Komunikace na Mírovém náměstí od budovy České spořitelny, čp. 53, po budovu Městského úřadu Louny, čp. 35.

Objízdná trasa: Doprava bude vedena horní částí náměstí, okolo knihovny bude obousměrný provoz, výjezd z Mírového náměstí bude ul. Hilbertova a Pivovarská.

Etapa 3 – v době 1. července až 15. září 2023

Uzavřeno: Komunikace v ul. Pivovarská v celém úseku od křižovatky s komunikací na Mírovém náměstí po křižovatku s komunikací v ulici Beneše z Loun x Žatecká.

Objízdná trasa: Doprava bude vedena od ul. Žatecká do ul. Beneše z Loun, dále ul. Česká či Mírové náměstí směrem do Hilbertovy. V případě dopravy od ul. Hilbertova bude nutné u budovy Městského úřadu Louny na Mírovém náměstí odbočit před ul. Pivovarská vlevo a dále pokračovat do ul. Beneše z Loun, která po dobu realizace této etapy bude obousměrná (v úseku Mírové náměstí - Česká) či se vrátit zpět do ul. Hilbertova.

Etapa 4 - 16. září až 15. října 2023

Uzavřeno: Komunikace v ul. Beneše z Loun v úseku od křižovatky s ul. Pivovarská x Žatecká po křižovatku s komunikací v ul. Česká.

Objízdná trasa: Doprava bude vedena od ul. Žatecká, dále ul. Pivovarská na Mírové náměstí, poté klasicky do ul. Hilbertova či bude možné odbočit do ul. Beneše z Loun u lékárny, čp. 321, a pokračovat do ul. Česká. I v této etapě bude část ul. Beneše z Loun obousměrná (v úseku Mírové náměstí - Česká).

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video