Připravují vítání, gratulují jubilantům

Alla Želinská 2023-04-04 10:00:00

Komise péče o občany v Podbořanech loni přála téměř 400 oslavencům.

Podbořany - Přání jubilantům s trvalým pobytem ve městě a městských částech a vítání nových občánků – to jsou dva hlavní úkoly, jež plní komise péče o občany, která je jmenována Radou města Podbořany. Úkoly příjemné a radostné pro všechny.

Komise se schází každý měsíc, aby připravila roznášení balíčků jubilantům na příští měsíc. V současné době má komise 11 členek, tajemnicí je Simona Gaschová a dlouholetou předsedkyní komise je Dagmar Pištěková.

„Balíčky pro tato výročí již několik let připravují a balí šikovné prodavačky v obchodním domě COOP Jednota (Rubín) Podbořany na náměstí. Za rok 2022 naše členky roznesly 374 balíčků jubilantům ve věku 70, 75, 80 a více let. Nejvíce narozených bylo v měsíci březnu, a to celkem 42. Tyto návštěvy bývají příležitostí nejen k vlastnímu přání a předání balíčků, ale také k přátelskému setkání a popovídání. Je jistě pěkné, že město nezapomíná na své starší spoluobčany, kteří zde mnohdy po dlouhá léta žili, pracovali a podíleli se na jeho životě,“ říká předsedkyně komise.

Přivítání nově narozených občánků města Podbořany a městských částí komise organizuje zpravidla čtyřikrát do roka, vždy podle počtu narozených dětí. „V loňském roce bylo pozváno 75 dětí, z toho 38 chlapců a 37 dívek, avšak všichni pozvaní rodiče s dětmi se z různých důvodů nedostavili a přivítáno a zapsáno tak bylo 52 dětí. Děti jsou obdarovány dětskými soupravami a pamětním listem, klienti podbořanského Domova pro seniory nové generaci věnují vlastnoručně pletené ponožky. Maminky pak dostanou květiny a rodiče se podepíší do Pamětní knihy města Podbořan,“ přiblížila tajemnice. Každé vítání zpestřují svým vystoupením děti z místních mateřských školek, které se v účinkování střídají, hudebně atmosféru podbarvuje Jan Mour. Tradiční ceremoniál se setkává s milým přijetím nejen u rodičů, ale i prarodičů a členů širší rodiny, kteří se obřadu zpravidla účastní.

V letošním roce je první vítání občánků v Podbořanech naplánováno na sobotu 22. dubna od 13 a 13.30 hodin a pozvána budou miminka narozená v měsících říjnu až prosinci 2022.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video