V krajském finále Poháru rozhlasu se týmy z Lounska neztratily

Lucie Steklá 2023-06-01 22:10:09

Na krajské finále Poháru rozhlasu, které proběhlo 24. května na městském stadionu v Klášterci nad Ohří, se probojovala z okresu Louny dvě družstva z Lounska, jedno ze Žatecka a jedno z Podbořanska.

V kategorii starších žáků bojovali kluci ze Základní školy Prokopa Holého Louny. ,,Už jen postup do krajského finále mezi osm nejlepších družstev byl pro chlapce obrovským úspěchem. S vyšším kolem soutěže vzrostla i úroveň celkového průběhu závodů. Družstva všech škol vybraných do tohoto finále podávala vynikající výkony. Přesto se ani v této konkurenci naši žáci neztratili a opět odvedli velmi výborné výkony, mnozí dokonce i osobní rekordy, které se i v tomto kole projevily na celkovém skvělém umístění družstev. ,,Pohár rozhlasu“ je soutěž, která si klade za cíl udržovat na školách atletické tradice a vést mládež k aktivnímu sportování. Na naší škole se jí určitě daří svůj úkol plnit,“ uvedla učitelka Ladislava Duženková.

Soutěž starších žáků probíhala v disciplínách: 60 m, 1500 m, skok vysoký, skok daleký, vrh koulí 4 kg, štafeta 4x60 m. Každý mohl soutěžit celkem ve dvou disciplínách a ve štafetě. ,,Naši školu reprezentovalo deset chlapců ve složení: David Bílek, Dominik Bílek, Karel Strážnický, Lukáš Honka, Filip Sochor, Matěj Jelínek, Tomáš Laurich, Matěj Malý, Matěj Kořán, Michal Kastner. Všem závodníkům blahopřejeme k výborným výsledkům, přejeme další sportovní úspěchy, a hlavně všem patří velká pochvala za příkladnou reprezentaci školy,“ dodala L. Duženková.

 Nejlépe si na krajském kole ,,atletického poháru“ vedly mladší žákyně ZŠ Komenského alej Žatec, které zpět do města chmele přivezly bronzové medaile. ZŠ Husova Podbořany v kategorii mladších žáků, kteří skončili na čtvrtém místě se ztrátou pouhých tří bodů na bronzovou příčku. Starší žákyně Gymnázia V. Hlavatého Louny skončily na šestém místě.

Poháru rozhlasu s Českou spořitelnou 2023byl letos již 54. ročníkem atletické soutěže školních družstev. Pohár rozhlasu je tradiční každoroční soutěž, která vytváří a udržuje atletické tradice na školách a podchycuje chlapce a děvčata k pravidelnému aktivnímu sportování. (lus), foto: archiv školy

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video